Firme din vestul țării caută muncitori în Ungaria și promit salarii mai bune decât în țara vecină

Firme din vestul țării caută muncitori în Ungaria și promit salarii mai bune decât în țara vecină

Firme din vestul țării caută muncitori în Ungaria și promit salarii mai bune decât în țara vecină

Autoritățile vor să suplinească lipsa de forței de muncă din vestul României cu muncitori din estul Ungariei.

Mai multe întâlniri între firmele din vestul României și școlile profesionale din estul Ungariei vor fi organizate în vederea atragerii forței de muncă din țara vecină. Președintele în exercițiu al Euroregiunii Dunăre – Criș – Mureș – Tisa, Iustin Cionca, a organizat recent o ședință de lucru a executivului euroregiunii, la Arad, pentru discutarea proiectelor în lucru și a perspectivelor pentru ciclul de finanțare europeană, conform newsar.ro.

În data de 20 mai, la Pecica, va fi organizată adunarea generală a Euroregiunii, din care fac parte județele Arad, Timiș, Caraș-Severin (din România), Provincia Autonomă Voivodina (Serbia) și Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun (Ungaria). La acest eveniment vor fi invitați să participe președinții județelor respective, dar și personalități administrative importante care decid asupra direcțiilor de dezvoltare euroregională.

CITEȘTE ȘI: Un român din Spania și iubita lui au furat vinuri de 1,6 milioane de euro dintr-un restaurant de lux. Cu câte sticle au reușit să fugă

În cadrul ședinței organizate la Arad, Iustin Cionca a solicitat o implicare mai activă a agenților economici din zona transfrontalieră, referindu-se la atragerea forței de muncă din Ungaria în zonele industriale din România. În acest sens, vor avea loc, în total, 14 întâlniri între angajați și angajatori, în județele Arad, Timiș și Csongrád, scopul fiind suplinirea lipsei de forță de muncă din vestul României cu muncitori din estul Ungariei.

În cadrul proiectului, angajatorii din România vor discuta direct cu elevii școlilor profesionale din Ungaria, despre oportunitățile de angajare în Arad și Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *