Finanțări regionale pentru microîntreprinderi și IMM-uri

Ieri au fost semnate la sediul Agenției Regionale de Dezvoltare (ADR) Vest 18 noi contracte de finanțare din fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR).

Suma totală a acestor proiecte este în valoare de 9,04 milioane de euro, din care 4,74 milioane de euro reprezintă componenta nerambursabilă.

Contractele au fost semnate de directorul ADR Vest, Sorin Maxim, și reprezentanții firmelor câștigătoare.

Dintre acestea, 14 sunt microîntreprinderi, iar celelalte patru, IMM-uri. Companiile finanțate activează în domeniile: industrie prelucrătoare, construcții și servicii hoteliere și recreative.

Până în prezent, la cele două priorități de investiții au fost depuse 364 de proiecte pentru finanțarea microîntreprinderilor, valoarea solicitărilor de fiind dublă față de suma alocată, de 27,56 milioane de euro și, respectiv, 68 de proiecte, în cazul IMM-urilor, valoarea proiectelor reprezentând aproape 177 la sută din cea alocată, de 20,36 milioane de euro.

Ambele apeluri de proiecte sunt închise, în cazul primei priorități de investiții fiind contractate 98 de proiecte, iar în cel de-al doilea, opt.

Celelalte proiecte se află în faze de precontractare sau contractare ori au fost respinse.

Obiectivul finanțărilor îl constituie achiziționarea de echipamente, inclusiv de programe informatice, în vederea creșterii competivității, dezvoltarea de noi produse și servicii și crearea de locuri de muncă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns