Finanțări pentru drumurile județene. Cine poate primi bani și în ce scop

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a anunțat relansarea apelului de proiecte privind modernizarea drumurilor județene din Regiunea Vest, din cadrul axei prioritare 6 a Programului Operațional Regional (POR) pentru stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T (rețeaua trans-europeană de transport), inclusiv a nodurilor multimodale.

Regiunea Vest dispune de o alocare financiară de 37,72 milioane de euro. Apelul se redeschide, proiectele putând fi depuse în perioada 30 martie (ora 12) – 2 iulie (ora 15).

Pot solicita finanțare unitățile administrativ-teritoriale județene din Regiunea Vest, precum și parteneriate cu alte unități administrativ-teritoriale (județ, oraș, comună). Sunt eligibile numai proiectele prioritizate și aprobate de către Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest prin Hotărârea nr. 11/2017.

Prin această prioritate de investiție, vor fi sprijinite: modernizarea şi reabilitarea reţelei de drumuri judeţene (inclusiv poduri și podețe, acces la proprietăți) care asigură legătura cu reţeaua TEN-T, construirea unor noi segmente de drum județean cu conectare la autostrăzi sau drumuri expres, construcţia și modernizarea variantelor ocolitoare, realizarea de sensuri giratorii și alte elemente pentru creșterea siguranței circulației, semnalistica orizontală și verticală, respectiv, reorganizarea de intersecții.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns