Finanțări generoase pentru reducerea efectelor dezastrelor

afirmasep21

Finanțări de până la 100.000 de euro sunt  la dispoziția întreprinzătorilor din mediul sătesc pentru investiții preventive menite să reducă efectele dezastrelor naturale.

CITEȘTE ȘI: Traseul morilor de apă de la Eftimie Murgu a fost inaugurat. Foto

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lansat în această săptămână o sediune de primire a solicitărilor de fonduri prin submăsura 5.1 „Sprijin pentru investiții în acțiuni preventive menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și catastrofale – pentru beneficiarii privați” din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Sprijinul bănesc nerambursabil este de 80 la sută din totalul cheltuielilor eligibile și poate ajunge la 100 la sută dacă sunt îndeplinite cumulativ o serie de condiții. Valoarea finanțării nu poate depăși 100.000 de euro pentru investiții în creșterea capacității operaționale a laboratoarelor, 30.000 de euro pentru investiții în instalații de dezinfectare şi dezinsecţie, prin dotarea acestora şi achiziția de mijloace de transport a probelor sau 20.000 de euro pentru achiziții de camere frigorifice pentru depozitarea temporară a animalelor sălbatice ucise.

În ceea ce privește investițiile eligibile în cadrul submăsurii 5.2, acestea sunt: achiziția animalelor de reproducție destinate repopulării în vederea restabilirii producției agricole, achiziția animalelor de reproducție destinate reprofilării fermelor afectate, prin popularea cu alte specii de animale și extinderea sau modernizarea în scopul adaptării adăposturilor de animale.

Fondurile disponibile pentru submăsura 5.1 „Sprijin pentru investiții în acțiuni preventive menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și catastrofale – pentru beneficiarii privați” sunt de 6.281.305 de euro prin sesiunea care se va închide în data de 20 decembrie.

Fermierii interesați pot obține amănunte consultând portalui AFIR, afir.info, iar potențialii beneficiari ai finanțărilor din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara pot contacta, pentru detalii, Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timişoara, nr. tel. 0256.250.200, e-mail: [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *