Finanţare uriaşă pentru autostrada Lugoj-Deva. Va fi terminată în 2017!

Cele mai importante lucrări de infrastructură pe care România le va efectua în acest an sunt cele pentru autostrăzile aflate în construcţie. Printre acestea se numără și autostrada Lugoj – Deva. 805 milioane de lei au fost alocați în proiectul de buget pe anul 2017, pentru finalizarea acestei investiții.

Bugetul Ministerului Transporturilor pentru anul 2017 este de peste 13,76 miliarde de lei. Conform proiectului de buget, cele mai importante lucrări care vor fi susţinute se referă la autostrăzile aflate în lucru. Un top al acestora arată că cei mai mulţi bani vor merge către autostrada A10, Sebeş – Turda, cu 950 de milioane de lei. Pe locul al doilea se situează autostrada Braşov – Borş, celebra autostradă Transilvania, pentru care sunt prevăzuţi în buget 903 milioane de lei. Pentru cel de-al treilea obiectiv, autostrada Lugoj-Deva, sunt prevăzuţi în proiectul de buget 805 milioane de lei.

Cifrele prezentate în proiectul de buget reprezintă credite bugetare, adică sume aprobate prin buget, reprezentând limita maximă până la care se pot ordonanţa şi efectua plăţi în cursul anului bugetar.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat la un post de televiziune central că autostrada Deva-Lugoj va fi finalizată în 2017.

„Anul acesta finalizăm 90,3 kilometri de autostradă. Lugoj – Deva, lotul 2, lotul 3, lotul 4, Sebeș – Turda, lotul 3, lotul 4 și pe București – Brașov, tronsonul București – Ploiești, legatăra cu orașul. Anul acesta vor fi construite. Noi le finalizăm”, a spus vicepremierul.

Sursa: glasul-hd.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.