Finanţare guvernamentală pentru un oraş timişean

ciacova 9

Despre Ciacova nu se mai poate spune că este o unitate administrativă care duce lipsă de proiecte de investiții. Unele dintre ele sunt în derulare, altele au semnat contractul de finanțare ori se află în fază de precontractare.

Astfel, orașul timișean este beneficiarul unei finanțări guvernamentale de 1,6 milioane de lei alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru reabilitarea sistemului centralizt de alimentare cu apă, investiția fiind în curs de finalizare.

Un alt proiect îl constituie realizarea unei stații noi de tratare a apei.

CITEŞTE ŞI: Un bănăţean a distrus două case și s-a oprit cu bolidul într-un șanţ

Aceasta va deservi și satele aparținătoare, care în prezent nu dispun de rețele de apă și de canalizare. Trei dintre clădirile unor instituții de învățământ vor fi obiectul unor intervenții.

Dacă imobilul școlar care deservește clasele I-IV și cel al grădiniței cu program prelungit din Ciacova urmează să fie demolate și să fie realizate construcții noi, în satul Obad clădirea școlii va fi reabilitată și extinsă.

Investiția este în faza semnării contractului de finanțare. Pentru reabilitarea Culei turcești din Ciacova există o finanțare din fonduri europene regionale (Programul Operațional Regional), în cazul acestui proiect urmând să se facă licitația pentru execuție.

Cu bani din același program va fi amenajat Ansamblul Cetății și, respectiv, va fi reabilitat Palatul Administrativ.

Acesta din urmă, după reabilitare, va găzdui muzeul orășenesc, biblioteca și un centru pentru tineret. Proiectul se află în faza de precontractare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *