Finanţare de 17 milioane de lei pentru o comună timişeană!

O primărie timişeană a depus, pentru a primi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, șase proiecte. Doar unul dintre ele a fost aprobat, cel prin care se vor efectua extinderi și completări ale rețelelor de alimentare cu apă potabilă din toate cele trei localități componente.

Valoarea investiției din comuna Sânmihaiu Român este de aproape 17 milioane de lei. Noul proiect continuă eforturile făcute deja în domeniul infrastructurii locale (modernizări de drumuri, rețele de apă și canalizare, de energie electrică și de gaze) fără de care perspectivele de dezvoltare economico-socială nu pot fi optimiste.

Primarul Viorel Mărcuți spune, despre acest proiect, că nu a fost „câștigat”, ci „primit”, făcând referire la modul în care sunt selectate propunerile de investiții venite din teritoriu pentru a fi finanțate din fonduri guvernamentale.

De altfel, pentru a-și rezolva infrastructura, comuna Sânmihaiu Român, care înregistrează o anumită întârziere în acest sector, a încercat, în ultimii anii, să atragă finanțări din diverse surse – județene, guvernamentale și europene – bugetul local neputând să susțină proiectele de anvergură de care au nevoie localitățile aparținătoare, care, în ultimele două decenii, au cunoscut o însemnată expansiune rezidențială, pentru urbanizare și modernizare.

0 Comments

No Comment.