Filmuleţ șocant, distribuit pe Facebook. Un adolescent şi-a asmuţit câinele pe o pisică şi a filmat totul

O înregistrare făcută de un adolescent în care acesta îşi filmează câinele în timp ce fugăreşte şi ucide o pisică a stârnit indignarea iubitorilor de animale care au distribuit masiv postarea pe Facebook, cerând autorităţilor judiciare să ia măsuri împotriva lui, scrie Bihoreanul.ro.

Informaţia a fost transmisă redacţiei Bihoreanul de mai mulţi cititori consternați de cele întâmplate. În înregistrare se vede cum tânărul scutură un copac în care pisica se refugiase din calea câinelui. La un moment dat, aceasta cade, încearcă să scape, dar este prinsă şi ucisă de câine.

Potrivit internauților, filmuleţul ar fi fost postat pe Facebook chiar de proprietarul câinelui, despre care spun că se numește Vlad M. și este elev la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, cu menţiunea „aşa stăpân, aşa câine”.

„Şi-a asmuţit câinele pe o biată pisică, pe care a ucis-o. Comentariul lui la acest video a fost „aşa stăpân, aşa câine”. Să înţelegem că a recunoscut singur că e criminal în devenire. V-aş ruga să distribuiţi în toate grupurile, ca toată România să-i cunoască fapta”, scrie o orădeancă, reproducând filmarea și postând imagini cu profilul adolescentului în cauză. Aceasta a mai menționat și că persoana „care a postat iniţial a fost ameninţată şi constrânsă să şteargă filmuleţul”.

Atenție, imagini cu conținut explicit!


Întâmplarea s-ar fi petrecut în cursul zilei de luni. Marți, adolescentul şi-a închis contul de Facebook, potrivit Bihoreanul.

Legea 205/2014 privind protecția animalelor sancţionează actele de cruzime asupra animalelor şi prevede o pedeapsă de la 3 luni la 1 an de închisoare sau amendă pentru „uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, lăsând la latitudinea instanţei şi posibilitatea de a dispune ca pedeapsă complementară autorului interdicţia de a deţine animale pe o perioadă de la 1 la 5 ani.

Foto: Bihoreanul


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns