Filmul unei salvări la limită. Bărbat îngropat de viu, scos la suprafață după momente dramatice. Video!

Peste un bărbat s-a prăbușit un mal de pământ. Omul s-a trezit îngropat de viu, iar cei care au asistat la întâmplare au chemat salvatorii în ajutor. Victima era tatăl unui pompier din localitate.

CITEȘTE ȘI: Luptă contra cronometru pentru salvarea unui om prins sub pământ, în vestul țării

„În prima fază a intervenției s-au deplasat forțe ale Gărzii 2 Gurahont din cadrul Detașamentului de Pompieri Sebiș, 2 autospeciale de stingere și 8 subofiteri cu unelte genistice. Distanta fata de subunitate fiind foarte mica echipajele au ajuns un aproximativ 4 minute. La sosirea la locul intervenției, peste victima era un strat de pământ de 50 cm dar se putea comunica cu ea.”, precizează reprezentaníi ISU Arad.

Asta e pe scurt povestea, ei sunt salvatorii!Curaj și devotament!Apelul la 112 a fost primit la ora 15.25 minute, în prima faza a intervenție s-au deplasat forțe ale Gărzii 2 Gurahont din cadrul Detașamentului de Pompieri Sebiș, 2 autospeciale de stingere și 8 subofiteri cu unelte genistice. Distanta fata de subunitate fiind foarte mica echipajele au ajuns un aproximativ 4 minute. La sosirea la locul intervenției, peste victima era un strat de pământ de 50 cm dar se putea comunica cu victima. După aprox 10 minute s a reușit eliberarea capului victimei, i s a administrat oxigen de la un aparat de respirat și i s a aplicat casca de protecție de la un subofiter. Datorita instabilității solului săpăturile au fost făcute manual de către 3 subofiteri, alternativ. Pentru ca echipajul SMURD al subunități ers la alta intervenite asigurarea medicala în prima faza a intervenit ei a fost făcută de către SAJ Sebiș. Din ordinul insp șef, s-a deplasat în sprijin de la Detașamentul Arad containerul mulți risc și SMURD TIM. La ora 15.45 comandantul Detașamentului de Pompieri Sebiș, lt.col Borteș Ionel, ajunge la fata locului și preia comanda. După aproximativ 2 ore de săpat manual timp în care au fost executate și consolidări de mal cu panouri metalice și din lemn s a reușit dezgropata victimei pana la mijlocul membrelor superioare, moment în care datorita instabilității și componentei solului malul s a prăbușit din nou. La ora 17.00 la locul intervenției a ajuns containerul mulți risc și Tim SMURD de la Detașamentul Arad. Au fost angrenate în intervenție utilajele de pe container. După mai multe încercări în jurul orei 23.10 victima a fost deblocat în totalitate și predata la SMURD.lt.col Bortes Ionel, plt.adj Cornea Florin, plt.adj Lulusa Vasile, plt.adj Kozak Robert, plt.maj Popa Raul,plt.adj Stanila Adrian,plt.adj Tentea Ionut,plt.adj .sef Popa Ioan,plt.adj sef Sulincean Florin, plt.maj Stoian Vlad, sg.maj Lupan Marcel,plt.maj Bacos Ioan,plt.maj Indreica Marin, plt.maj Pop Iovuta, sg.maj Eremie Lucian, plt.maj Florea Radian, plt.maj Fiț Alin, plt.maj Ander Ciprian, plt.adj Cârstocea Dragos, plt.maj Cristescu Samuel, plt.maj Turcus Iulian, plt.maj Matei Petru, plt.maj Herte Stelian, plt.maj Oana Raul, plt.adj,sef Milin Drăgan, lt.col Gârbau Cristian.

Publicată de ISU ARAD pe Luni, 5 august 2019

După aprox 10 minute s a reușit eliberarea capului victimei, i s-a administrat oxigen de la un aparat de respirat și i s-a dat o cască de protecție de la un subofițer. Datorita instabilității solului săpăturile au fost făcute manual de către 3 subofiteri, alternativ. Pentru ca echipajul SMURD al subunități era la alta intervenite asigurarea medicala în prima faza a intervenit ei a fost făcută de către SAJ Sebiș, după care au ajuns la fața locului Detașamentul Arad cu containerul multi risc și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

CITEȘTE ȘI: Program extins la permise și înmatriculări auto

După aproximativ 2 ore de săpat manual, timp în care au fost executate și consolidări de mal cu panouri metalice și din lemn s-a reușit dezgroparea victimei până la brâu. Atunci s-a produs însă o nouă surpare iar operațiunea se salvare a reînceput și cu ajutorul utilajelor sosite de la Arad. După mai multe încercări în jurul orei 23.10 victima a fost deblocată în totalitate și predată la echipajului SMURD.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns