Film şi dezbatere despre Václav Havel, la „Ceau, Cinema!“

Film şi dezbatere despre Václav Havel, la „Ceau, Cinema!“

Film şi dezbatere despre Václav Havel, la „Ceau, Cinema!“

Cu sprijinul Centrului Ceh din Bucureşti, festivalul „Ceau, Cinema!” a programat pentru sâmbătă, 16 iulie, ora 19, la noul Cinema Victoria din Timişoara, o proiecţie specială cu ”Havel” (2020), un puternic film biografic din Cehia, despre transformarea fostului preşedinte ceh Václav Havel din dramaturg în politician.

Pelicula a fost selectată la festivaluri precum cele de la Sao Paulo, Roma şi Tallinn, iar la Timişoara va fi premiera sa în România.

CITEȘTE ȘI: Se încing ceaunele într-o localitate timișeană

Proiecţia va fi urmată de o dezbatere despre Václav Havel la care vor lua parte directorul Centrului Ceh din Bucureşti, Robin Ujfaluši, şi scriitoarea şi profesoara timişoreană Adriana Babeţi.

Evenimentul va fi completat de lansarea cărţii “Deţinut politic şi preşedinte. Singur împotriva sistemului” (Editura Curtea Veche), în parteneriat cu librăria La Două Bufniţe.

Filmul ”Havel”, realizat în 2020, în regia lui Slávek Horák, îi are în distribuţie pe Anna Geislerová, Martin Hofmann şi Barbora Seidlová.

Biletele se găsesc pe https://www.iabilet.ro/bilete-timisoara-ceau-cinema…/, iar programul complet al festivalului poate fi consultat pe https://www.ceaucinema.ro/ro/program/, iar mai multe detalii despre festival se găsesc pe site-ul https://www.ceaucinema.ro/ro/acasa/, precum şi pe paginile de Facebook şi Instagram.

„Ceau, Cinema!” este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Pelicula Culturală şi Asociaţia Marele Ecran, finanţat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte şi de Consiliul Județean Timiș prin intermediul Programului de finanțare nerambursabilă TimCultura 2022


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns