Ficatul și rinichii prelevați de la o femeie în moarte cerebrală din Arad, transplantați unor pacienți, la Cluj și București

medici 6

Trei pacienți au primit organele prelevate de la o femeie de 50 de ani aflată în moarte cerebrală, recoltate duminică la Spitalul Județean Arad. Este vorba de un pacient care a primit ficatul la Institutul Fundeni și de alți 2 pacienți, care au primit rinichii la Institutul din Cluj.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant (ANT), intervenția de la Institutul Fundeni a fost realizată o echipă de medici din care au făcut parte și voluntari.

„În aceste vremuri de pandemie, la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul IC Fundeni, condus de domnul Prof. Dr. Irinel Popescu, au fost luate măsuri excepţionale pentru ca intervenţia de transplant să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă, fiind mobilizate inclusiv echipe de medici ATI voluntari care să sprijine restul solicitărilor din spital. Astfel, echipa de chirurgi, coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, alături de efortul deosebit al echipei ATI conduse de Prof. Dr. Dana Tomescu, au încheiat cu succes încă o intervenţie de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient aflat în suferinţă”, a anunțat ANT pe pagina de Facebook.

Rinchii recoltați au salvat viețile a doi pacienți, o femeie de 47 de ani şi un bărbat de 46 de ani, în cadrul unor intervenții făcute de medicii de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca.

Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au încheiat, duminică, o prelevare de organe de la o femeie în vârstă de 50 de ani, care nu mai avea șanse să supraviețuiască. Familia femeii a decis să doneze organele, motivând că pierderea lor suferită în prag de sărbători trebuie să fie „un dar pentru semeni”.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns