Fetiţa care a murit la ştrandul din Geoagiu Băi şi-a fracturat coloana când a sărit în apă

Geoagiu

Fetiţa de 7 ani din Turda care a murit, duminică după-amiază, după ce sărise de pe trambulina unui ştrand din staţiunea hunedoreană Geoagiu Băi, şi-a fracturat coloana în momentul în care a sărit, spun legiştii.

Legiştii hunedoreni au finalizat autopsia în cazul fetiţei de şapte ani care a murit la Spitalul Municipal Orăştie după ce a suferit un accident la un ştrand din staţiunea Geoagiu Băi, concluzia acestora fiind că minora şi-a fracturat coloana cervicală în momentul în care a sărit de pe trambulină în apă.

Dan Marculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, susţine că moartea copilei a fost accidentală.

„Autopsia a arătat o fractură de coloană cervicală probabil produsă la momentul impactului cu apa, prin săritură de la înălţime. În momentul impactului capului cu apa se produce o flexare inversă, dorso-flexie a coloanei cervicale, când poate să cedeze vertebra. Acest lucru este susţinut şi prin faptul că prezintă şi un hematom subdural în curs de constituire, care este exclusiv de decelerare – capul loveşte un plan fix, apa fiind în acest caz planul fix unde a avut loc impactul”, a declarat, luni, Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

Poliţiştii hunedoreni spun că în cazul decesului fetiţei au deschis un dosar penal de ucidere din culpă, cercetările fiind in rem.

Totodată, în cursul dimineţii de luni, familia băieţelului care se presupunea că ar fi sărit peste fată în bazin a sunat la Poliţie.

”Poliţia Geoagiu a fost contactată prin reprezentant legal de familia unui minor în vârstă de 7 ani, din din judeţul Hunedoara, care şi-a arătat disponibilitatea de a sprjini ancheta penală cu privire la decesul minorei în vârstă de 7 ani, din judeţul Cluj, care a suferit un nefericit accident în statiunea Geoagiu Băi”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Potrivit unor surse judiciare, copilul minor despre care poliţiştii hunedoreni spuneau, duminică, că ar fi sărit în bazin peste copila de 7 ani, este din comuna hunedoreană Veţel şi urmează a fi audiat de poliţişti.

După audierea persoanelor care pot da detalii despre caz şi în funcţie de concluziile legiştilor, procurorii hunedoreni vor dispune măsurile legale.

Poliţiştii hunedoreni declarau, duminică, faptul că o fetiţă de 7 ani din Turda a murit după ce sărise de pe trambulina unui ştrand din staţiunea hunedoreană Geoagiu Băi, iar un copil i-a căzut pe spate. ”Fetiţa era cu părinţii ei la ştrand. A sărit de pe trambulină în bazin, în urma ei a sărit un alt copil, care i-a sărit practic în spate. Părinţii au solicitat Ambulanţa, iar la o oră şi jumătate, după resuscitări, a murit la spital”, declara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Fetiţa care a murit la ştrandul din Geoagiu Băi şi-a fracturat coloana când a sărit în apă

 1. Incercare de musamalizare zic eu.

  In alte ziare scrie ca baietelul a sarit peste fetita, iar parintii lui au fugit ca niste lasi cind au vazut ce s-a intimplat,

  Atentie la informatii, Renasterea Banateana-incercati sa fiti obiectivi.

  In privinta fracturii de coloana a fetitei, se putea intimpla f bine si cind i-a aterizat baiatul in cap !

  Procuratura pe ei si pe toti cei care nu supravegheaza/educa copii.

 2. Daca un copil de 7 ani poate, teoretic, sa-si fractureze coloana cand cade in apa de la o anumita inaltime, inseamna ca accesul la trambulina sub o anumita varsta ar trebui interzis. Ca in tarile civilizate.

 3. niste cretini cei de la strand si parintii care nu restrictioneaza accesul acestor minori de varsta mica cu risc de accidentare sa sara de pe trambulinele inalte. Cat despre baiat un tampit care nu a asteptat iesirea la suprafata a celui ce sare in fata sa

 4. Da, parinti care nu supravegheaza copii…multi de tot.
  Mai important confortul lor de moment.
  Si eu sunt convins ca baietelul a fracturat coloana fetitei.
  Parintii amindurora sunt vinovati.
  Si ar trebui sa plateasca.
  Poate atunci invata ceva.

Lasă un răspuns