Fete mici, titlu mare >> CSŞ Bega Timişoara, campioană naţională la U13!

Baschetul juvenil timişorean, aflat într-o nedorită pauză de rezultate la întrecerile oficiale organizate pe plan intern, a scos capul la lumină prin reuşita de excepţie a fetelor sub 13 ani de la CSŞ Bega Timişoara, preluate în 2012 de profesoara Veronica Gavrilă şi duse în acest sezon pe culmile gloriei sportive, ele cucerind laurii naţionali într-o finală disputată la sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca împotriva singurei formaţii capabile să le pună probleme, CSŞ Nr. 6 Admar Bucureşti.

A fost 58-45 în cea mai importantă partidă a ediţiei 2015-2016, la capătul unui turneu final care s-a întins pe durata a cinci zile.

Anterior, mai exact la semifinala cu CSS Al Ceuşianu Reghin, câştigată mai clar, scor 78-43, fundaşul Daria Braşovan, care avea să fie inclusă în echipa ideală a competiţiei, s-a ales cu o entorsă, participarea ei în ultimul act fiind pusă sub semnul de întrebării.

Ea a putut fi utilizată doar într-unul dintre cele patru sferturi ale întâlnirii cu trupa din Capitală, jucătoarele de pe bancă ridicându-se la un nivel ridicat când era cel mai important să o facă.

Învinsa din finală, CSŞ Nr. 6 Admar Bucureşti, este singura echipă care a bătut-o pe CSŞ Bega în actuala stagiune, la o diferenţă de patru puncte, în cadrul ultimului turneu semifinal. Timişorencele şi-au luat, aşadar, revanşa, bifând primul succes major din tânăra lor carieră.

Rezultatele complete înregistrate de echipa pregătită de Veronica Gavrilă la întrecerea de sub Feleac sunt următoarele: 95-34 cu ACS Champions Bucureşti, 63-35 cu CSŞ Craiova, 76-29 cu For You Cluj-Napoca, 78-43 cu CSŞ Al Ceuşianu Reghin şi 58-45 cu CSŞ Nr. 6 Admar Bucureşti.

Pentru a pregăti cât mai bine turneul final, CSŞ Bega U13 a efectuat la jumătatea lunii mai un stagiu în Franţa, la Saint Romain Le Puy, lângă Lyon, jucând apoi acasă cu Plandiste, din Serbia.

Aşa cum spuneam, Daria Braşovan a fost inclusă în „5”-ul turneului final, ea primind şi premiul cuvenit celei mai de perspectivă jucătoare. MVP a fost desemnată Alexandra Spier, tot de la CSŞ Bega Timişoara, iar conform statisticilor finale cea mai bună pasatoare a fost Daria Braşovan şi cea mai eficientă jucătoare – Andreea Penea.

Noile campioane ale României la U13 sunt următoarele: Daria Braşovan, Alexandra Spier, Andreea Penea, Anisia Croitoru, Casiana Braşovan, Roberta Rezmuveş, Andreea Mărginean, Luiza Lupşe, Daria Negru, Raluca Bozan, Ariana Ionescu, Ana-Maria Bocşa, Ilinca Secuianu şi Ariana Mureşan.

Veronica Gavrila baschet CSS Bega„Prin tot ce am făcut am căutat să ne atingem vârful de formă exact la turneul final, ceea ce s-a şi întâmplat. Este un campionat reuşit din toate punctele de vedere. Aşa cum ne aşteptam, am jucat finala cu CSŞ Nr. 6 Admar. Au fost opt echipe, repartizate în două grupe de câte patru. Am avansat de pe locul I şi apoi ne-am impus în semifinale şi în finală. În afara ultimului meci, care ne-a interesat cel mai mult, a fost uşor, nu ne-am turat, fetele au evoluat relaxate până atunci. Daria Braşovan a făcut entorsă la semifinală, am folosit-o un sfert, echipa a jucat foarte bine şi fără ea, fetele au făcut un meci excepţional. De patru ani lucrez cu această grupă, le văd pe aceste fete ajungând departe. Avem tot ce trebuie, şi fundaşi, şi extreme, şi pivoţi, sunt jucătoare care vor face pasul la senioare şi la naţională. Vreau să mulţumesc în primul rând familiei, directorului CSŞ Bega, Romulus Raşca, Primăriei Timişoara, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, primarului din Săcălaz, Ilie Todaşcă, părinţilor copiilor, lui Javor Radovankovic, Gheorghe Chevereşan şi Tiberiu Negru, precum şi profesorilor, care au avut înţelegere, fetele lipsind de la şcoală pentru a putea fi prezente la turnee”, ne-a declarat profesoara Veronica Gavrilă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
costica 7 iunie 2016
Colaboratori in timpul liber! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige comisioane prin colaborare la domiciliu! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected] com