Festivitatea de deschidere a școlii – afară, cu mască și durată limitată

Cîmpeanu: Școlile s-ar putea deschide cu prezență fizică la o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că directorii de școală vor avea sarcina să ofere posibilitatea părinților să urmărească festivitatea de deschidere a școlii și online.

Oficialul a amintit că, potrivit ordinului comun care reglementează deschiderea și funcționarea școlilor din 13 septembrie, în condiții de pandemie, festivitățile pot avea loc doar dacă durează maxim o ora și jumătate și exclusiv afară, cu masca obligatorie.

„Ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la oră și jumătate”, a spus ministrul în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România, conform HotNews.ro.

CITEŞTE ŞI: Restricții actualizate pentru mai multe localități din Timiș, în funcție de rata îmbolnăvirilor cu coronavirus

Într-o intervenție, medicul pediatru Mihai Craiu, invitat la dezbatere, a menționat există îngrijorări că astfel de evenimente că părinții îngrijorați sau cu probleme de sănătate în familie ar putea sta acasă să urmărească aceste serbări online.

„Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online tocmai pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, a adăugat Cîmpeanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.