Festivalul Poeziei Ruse, la Timişoara

uvt 3

Poezia rusă se va auzi și la Timișoara. În perioada următoare, 27-31 iulie, urbea de pe Bega va fi gazda Festivalului Poeziei Ruse, un proiect cultural-educativ al Comunității Rușilor Lipoveni din România și al redacției „Zorile”, ajuns la cea de-a XII-a ediție, şi organizat cu sprijinul Fundației „Russkiy mir” și al Universității de Vest din Timișoara.

Festivalul-concurs din acest an va aduce în Aula Magda „Ioan Curea” de la UVT 180 de participanți: elevi, cadre didactice, organizatori, oficialități, invitați. Copiii, etnici ruși lipoveni din județele Brăila, Iași, Suceava, Constanța, Tulcea și din București, vor prezenta fragmente literare din creațiile marilor poeți ruși.

Cu acest prilej, va fi omagiată personalitatea regretatului profesor universitar Ivan Evseev (1937-2008), eminent lingvist, semiotician, antropolog, folclorist și specialist în simbologie și mitologie. Dascăl înzestrat, creator de școală de semantică și lexicologie în cadrul filologiei timișorene, dar și model autentic de conduită civică și umană, profesorul univ. dr. Ivan Evseev a fost unul dintre participanții activi la evenimentele din Decembrie 1989 de la Timișoara.

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România împreună cu Primăria Municipiului Timișoara vor dezveli, în data de 30 iulie, începând cu ora 10, bustul de bronz al prof. univ. dr. Ivan Evseev, care va fi amplasat în Parcul Civic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns