Festivalul liceelor din Timiș a atras sute de elevi încă din prima zi

festivalul liceelor

Sute de elevi din mai multe școli din Timișoara au fost prezenți joi, 7 aprilie, la Festivalul liceelor, pentru a se informa despre oferta educațională a unităților de învățământ liceal și profesional.

Evenimentul, care continuă și vineri, 8 aprilie, reprezintă o parte a proiectului Târgului liceelor timișene, inițiat anul trecut de o echipă de elevi, sub coordonarea fostei conduceri a inspectoratului școlar.

Pe lângă oferta educațională prezentată de liceele din Timiș care au dorit să participe la festival, vizitatorii au avut oportunitatea de a asista la workshop-uri și ateliere reprezentative profilelor și specializărilor existente în cadrul acestora: cooking-show, hair style, dans, muzică etc.

La eveniment, au fost prezenți și reprezentanți ai Universității de Vest, Universității Politehnica, Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, Centrului de Informare Europe Direct Timișoara, Fundației Județene pentru Tineret Timiș, dar și ai jandarmeriei timișene. Alături de echipa de elevi formată din Vlad Sarca, Laura Chirilă, Benedict Tîrnovan, Melania Dulgheru și Alessia Goleanu – coordonatori ai platformei https://tglictm.ro/ -, în organizarea evenimentului s-au implicat aproximativ o sută de voluntari.

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea, de negăsit. Ea a fost dată în urmărire generală

De asemenea, fostul inspector școlar general Marin Popescu, care ocupă, acum, poziția de director al Departamentului pentru Relația cu Mediul Preuniversitar din cadrul UVT, a rămas alături de ei, continuând să-i sprijine în acest proiect.

Printre momentele interesante care i-au captat pe vizitatorii evenimentului, elevii au ținut să-și exprime și dezamăgirea față de atitudinea unor directori de licee care au refuzat să-și mai prezinte oferta educațională în cadrul acestui festival.

”Eu vreau să dau la Pedagogic. Credeam că vor fi și ei aici. Sunt dezamăgită că nu au vrut să vină”, a declarat o elevă din clasa a VIII-a. ”Și eu mă așteptam să găsesc pe cineva de la CNB (Colegiul Național Bănățean – n.r.).

Dacă pe ei nu îi interesează să vorbească cu noi, poate că nici noi nu ar trebui să mai fim interesați de ei”, a adăugat, supărată, colega ei.

Noua conducere a ISJ Timiș a declarat public că nu agrează continuarea acestui proiect, mulți directori de școli temându-se de furia inspectorului școlar general Aura Danielescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *