Festivalul ”Lavandă Curcubeu”, la doi paşi de Timişoara

Festivalul ''Lavandă Curcubeu'', la doi paşi de Timişoara

În weekendul 4 – 5 iunie, la doi pași de Timișoara, în localitatea Utvin, va avea loc cea de-a patra ediție a Festivalului ”Lavandă Curcubeu”, manifestare ce va fi găzduită de grădina cu acelaşi nume sâmbătă şi duminică, între orele 10 şi 20.

”Puteți ajunge la noi, la doar un kilometru de oraş, atât cu mașina, cât și cu bicicletele, căci suntem foarte aproape de pista de biciclete Timișoara – Serbia, pe malul Begăi.

Timp de câteva ore veți avea parte de o experiență inedită în mijlocul naturii, înconjurați de florile și parfumul îmbătător și relaxant al lavandei, de zumzetul albinelor și de ciripitul păsărelelor, iar copiii se vor juca la locul special amenajat pentru ei.

Evenimentul va fi şi anul acesta caritabil, pentru frații Victor și Ștefan,doi gemeni născuți prematur, care au nevoie de şedințe de terapie pentru recuperare neuro – psiho – motorie. Detalii găsiți pe site-ul <<Asociația Victor şi Ștefan>>.

Grădina va fi deschisă pentru vizitat și cules. Intrarea este costă 10 lei per adult, iar copiii se bucură de acces gratuit. Veți primi din partea noastră un săculeț cu lavandă și o formă de ghips care poate fi pictată de cei mici chiar la faţa locului, iar noi le vom pune la dispoziție culori și pensule.

În cadrul festivalului veţi face cunoştinţă cu mai multe soiuri de levănţică – mov, albă şi roz – şi veţi afla informaţii interesante despre plantarea, întreținerea și tăierea corectă a a acesteia. De asemenea, veți putea culege lavandă. Recoltarea florilor se va face cu foarfeca primită de la noi în plăsuțe de hârtie cumpărate de la standul cu produse. Este interzisă ruperea lavandei cu mâna sau tăierea cu foarfecă de acasă! Cost 15 lei.

CITEŞTE ŞI: Ordin de la Protecţia Consumatorilor: Restaurantele şi fast-food-urile sunt obligate să-şi facă publice reţetele. Ce ar trebui să ştie clienţii

Veți face ședințe foto în decorul și cu recuzita pregătite cu mare drag pentru voi de către fotograf, vă veţi relaxa ascultând muzică indiană. Dacă doriţi, veţi putea organiza un picnic în familie sau cu prietenii, căci vă este permis să aduceţi de acasă cele necesare în acest sens. Veți găsi un stand de prezentare cu produse specifice derivate din lavandă, dar și alte standuri cu produse ale artizanilor și producătorilor din comuna noastră”, menţionează membrii echipei ”Lavandă Curcubeu”.

Aceştia menţionează că evenimentul va avea loc dacă condițiile meteo sunt favorabile și lavanda este înflorită, respectând normele sociale în vigoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *