Festivalul Etniilor, la o nouă ediție în Timișoara. Artiști consacrați vor urca pe scena de la Muzeul Satului Bănățean

Festivalul Etniilor, la o nouă ediție în Timișoara. Artiști consacrați vor urca pe scena de la Muzeul Satului Bănățean

Festivalul Etniilor, la o nouă ediție în Timișoara. Artiști consacrați vor urca pe scena de la Muzeul Satului Bănățean

Sârbi, bulgari, evrei, maghiari, rromi, ucraineni, slovaci, germani și machedoni vor recrea atmosfera Banatului de altădată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș prin Programul Național ”Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”, organizează cea de-a XXII-a ediția a Festivalului Etniilor, în zilele de 17 și 18 iunie 2023, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, str. Avram Imbroane, nr.1.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Timiș, propune două zile de folclor autentic românesc și al etniilor bănățene, costume tradiționale frumos păstrate și restaurate, multă voie bună și bucurie la un eveniment în care, de peste 20 de ani, sărbătorim multiculturalitatea și convivialitatea spațiului bănățean.

Festivalul Etniilor începe sâmbătă, 17 iunie 2023, la ora 18:00, cu o paradă a etniilor germană, ucraineană, sârbă, aromână și rromă, urmat de un spectacol de muzică și dansuri în care se regăsește conservată identitatea Timișoarei, un oraș cosmopolit și cu tradiții multiculturale.

Din Republica Moldova este invitat Ansamblul Folcloric din Nisporeni.

Invitatul special al serii este bandul Damian&Brothers. Damian Drăghici, compozitor și interpret, este un nume cunoscut în peisajul muzical național și internațional. A cântat alături de Joc Cocker, James Brown, Cindy Lauper, Shaggy, Zucchero, în cadrul turneului european ”Night of the Proms Tour” din 2004 și 2006. În 2006 a concertat alături de Nigel Kennedy, la concertul ”Classical meets Jazz” din Piața Constituției din Capitală. Din 2006 este liderul proiectului Damian&Brothers, cu care a scos 2 albume ”Magdalena” și ”Romaniac” și a susținut peste 600 de concerte. Muzica Damian&Brothers îmbină stiluri muzicale diferite cu mesaj puternic împotriva discriminării etnice.

Festivalul Etniilor continuă duminică, 18 iunie 2023, la ora 18 cu parada etniilor bulgară, maghiară, evreiască și slovacă, urmată de un spectacol plin de culoare și pasiune pentru muzica și dansurile tradiționale.

În recital este Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi: Zorica Savu, Ghiță Călțun Brancu și Ciprian Roman.

Vor urca pe scenă și cei de la Teo & Teo Band, o formație coordonată de Teo Catarov și  îndrăgită în întreg Banatul.

CITEȘTE ȘI: Ceasul Floral, unul dintre simbolurile Timişoarei, va începe în curând să ticăie…

Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, iar coregrafia poartă semnătura maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu. Prezintă Felicia Stoian.

Evenimentul este finanțat din bugetul Consiliului Județean Timiș prin Programul Cultural al Candidaturii Programului Național „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.”

Accesul este gratuit!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *