Festivalul bunătăţilor în Parcul Rozelor. Zeci de food-truck-uri au parcat în zona desemnată, iar experţii în gastronomie s-au apucat de treabă

street food festival 1

Pentru gurmanzi şi nu numai, în Parcul Rozelor, şi-a deschis astăzi porţile Street Food Festival.

Zeci de food-truck-uri au parcat în zona desemnată (dar şi pe strada Academician Alexandru Borza), iar experţii în gastronomie s-au şi apucat de treabă, pregătind bunătăţi de pe întreg mapamondul.

Încă trei zile timişorenii vor putea efectua o scurtă călătorie plină de savoare prin întreaga lume cu ajutorul preparatelor culinare.
Zeci de comercianţi au oferit de la burgeri la sandviciuri, la sushi, la mâncare mexicană, mediteraneană, chinezească, până cele cu specific italian, maghiar sau românesc.

La festival se găsesc preparate pentru toate gusturile, iar pe lângă mâncarea gustoasă, participanţii vor avea prilejul să audieze concerte de muzică live; azi-Dimitris Bats, Ana and the Changes, Firma; mâine – Next Ex, JazzyBIT, Byron şi duminică Domino, Lucia.

Imaginaţia, plăcerea de a crea tot felul de bucate savuroase i-a făcut pe experţii culinari să vină cu tot felul de idei noi. Aluatul de la chiflele de hamburger era de culoare roşie sau neagră, cartofii prăjiţi erau altfel tăiaţi şi preparaţi, chiar şi sosurile conţineau ingrediente secrete.

Cât despre cei care pregăteau delicatesele, cei mai mulţi erau bărbaţi. Câţiva tineri dintr-un food-truck ce preparau bucatele savuroase ne-au explicat că în ultimul timp doar bărbaţii mai sunt pasionaţi de meseria de bucătar, pentru că domnişoarele preferă munci mai uşoare.

Încă de la primele ore, Parcul Rozelor era plin de comercianţi, dar şi de timişoreni, majoritatea tineri, veniţi să guste din bucatele alese.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Festivalul bunătăţilor în Parcul Rozelor. Zeci de food-truck-uri au parcat în zona desemnată, iar experţii în gastronomie s-au apucat de treabă

  1. Uff…din nou?? credeam ca s-a invatat ceva de anul trecut cand dupa acest festival Parcul Rozelor era devastat uleiul scurs pe gazon si pavaj…mizeria lasata in urma.. uff..chiar nu era unde sa se organizeze asa ceva?? Doamne, in Timisoara noastra chiar nu mai ramane nimic ,,curat, frumos,, totul este ,,pangarit,, …chiar nu putem stopa distrugerea orasului??

  2. #Ana Rusu : nu te mai plânge ; ai destule parcuri ! Anul trecut, în Alba – Iulia, festivalul a fost organiizat, în Cetate !!! Ăia, n-au mai multe cetăți !!!

  3. & Paul D & D-na Ana Rusu are perfecta dreptate, parcul Rozelor nu a fost conceput pentru Festivaluri Culinare ci pentru contemplarea florilor respectiv a trandafirilor. S-au investit o gramada de bani in amenajarea parcului la standarde occidentale si acum noua administratie a primariei Timisoara isi bate joc de acest parc cu traditie in Timisoara. Dupa acest asa zis festival pentru gurmanzi raman pete imense de ulei pe pavajul nou al parcului, distrugerea florilor si a spatiului verde, a jardinierelor, plus o mizerie si o putoare de nedescris. Pentru astfel de festivaluri sunt alte locuri in Timisoara, locuri virane neamenajate, unde nu deranjeaza pe nimeni. Opriti distrugerea orasului nostru…..

Lasă un răspuns