Festival internațional de folclor în Timiș

festival folclor
Peste 500 de artiști din Turcia, Bulgaria, Ciprul de Nord, Polonia, Giorgia şi România vor evolua pe scena Festivalui Internaţional de Folclor “Ana Lugojana”, la Lugoj între 11 și 15 august 2019.

Participă Ansamblurile Folclorice ”Orhangazi Halk Dansları Topluluğu” (Turcia), ”Igraortsi” (Bulgaria), ”Mehmetcik Culture and Mutual Benefit (Ciprul de Nord), ”Koniakow” (Polonia), ”Javakht” (Georgia), iar din România urcă pe scenă Ansamblurile Folclorice ”Doina Aiudului” (Aiud), ”Lugojana” (Lugoj), ”Hora Belințului” (Belinț), ”Sveti Sava”, ”Doina” (Sânnicolau Mare), ”Timișul”, (Timișoara), ”Ghiocelul” (Giroc), Ansamblul Folcloric al Centrului Cultural Deta, ”Zestrea Gugulanului” (Caransebeș), ”Sveti George” (Stanciova) și Ansamblurile ”Doina Timișului” (Timișoara), ”Bănățanul” (Gavojdia), ”Armenișana” (Armeniș), ”Bârzava” și ”Semenicul” (Reșița).

Duminică, 11 august, de la ora 19.00, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor au loc spectacole folclorice susținute de formațiile de copii și tineret ale Ansamblurilor Folclorice ”Lugojana”.

Luni, 12 august, la ora 19.00, are loc parada portului popular, pe traseul I. Huniade – Primăria Municipiului Lugoj – Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, iar la ora 19.30 începe festivitatea de deschidere a Festivalului, urmată de spectacole folclorice ale ansamblurilor prezente la manifestare. La ora 23, are loc prezentarea și degustarea bucatelor tradiționale, dar și parada costumelor și a dansurilor autentice din Georgia și Polonia.

Marți, 13 august, de la ora 19.30, au loc spectacole folclorice ale ansamblurilor prezente la eveniment, iar de la ora 23.00, prezentarea și degustarea bucatelor tradiționale și parada costumelor și a dansurilor autentice din România și Bulgaria.

Miercuri, 14 august, de la ora 19.30, pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, au loc spectacole folclorice ale ansamblurilor prezente la manifestare. La ora 23.00, are loc prezentarea și degustarea bucatelor tradiționale, dar și parada costumelor și a dansurilor autentice din Ciprul de Nord și Turcia.

Joi, 15 august, cu începere de la 11.30, la Teatrul Municipal Lugoj are loc parada goștilor la ”Ruga Lugojană”, pe traseul Casa de Cultură a Municipiului Lugoj – Primăria Municipiului Lugoj, urmată de momente artistice.

De la ora 18.00, în Piața Victoriei, are loc deschiderea ”Rugii Lugojene”, urmată de parada portului popular, spectacole folclorice, înmânarea de diplome și trofee, festivitatea de închidere a Festivalului Internațional de Folclor ”Ana Lugojana” și participarea la ”Ruga Lugojană”. Seara se va încheia cu tradiționalul foc de artificii.

Festivalul lugojean, înscris în Catalogul CIOFF, are loc din doi în doi ani și a ajuns anul acesta la ediția a XV-a.

 

radiotimisoara.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns