Feriţi-vă de escrocheria momentului! Ce i s-a întâmplat unui timişean

De-a lungul timpului, infractorii au folosit diferite pretexte pentru a-i face pe timişeni să scoată bani din buzunar, înşelându-le încrederea şi folosindu-se de emoţiile acestora în anumite situaţii.

O nouă metodă folosită de escroci, în această perioadă, este să-i facă pe oameni să creadă că au câştigat o sumă importantă de bani în urma tragerii la sorţi la un concurs. Pentru aceasta, indivizii folosesc nume sonore ale unor firme de pe piaţa din România, în speranţa că vor fi credibili.

Miercuri, un timişean s-a trezit cu un mesaj pe telefonul mobil. Era anunţat că a câştigat un laptop (marcă bună) şi 10.000 de euro, în urma unui concurs organizat de Altex, cu ocazia împlinii a 25 de ani pe piaţa din România.

În mesaj apărea şi un număr de telefon la care „câştigătorul” era rugat să sune. La celălalt capăt al firului, un bărbat i-a confirmat câştigul, spunându-i că banii va trebui să îi ridice de la BCR. Ba chiar i-a dat şi o parolă valabilă pentru contul unde se află câştigul, urmând ca mai apoi să primească şi un voucher cu care se va prezenta la un magazin Altex pentru a-şi ridica laptop-ul. Până însă să intre în posesia premiului, timişeanului i s-a cerut să depună un comision de o sută de euro la poştă.

„<<Înainte să depun comisionul mă voi duce la bancă să verific dacă sunt banii în cont>>, i-am spus, iar în acel moment mi-a închis telefonul”, ne-a declarat timişeanul.

Am încercat să-l contactăm pe organizatorul aşa-zisului concurs, însă nu a răspuns la telefon. În schimb, reprezentanţii Altex ne-au spus că nu există nici un concurs organizat de ei.

„Noi îi sfătuim pe oameni să pună la dispoziţia poliţiei numerele de telefon de pe care primesc mesaje. Noi nu organizăm momentan nici un concurs”, a declarat Alexandra Stănescu, din cadrul Altex.

Timişeanul nu a depus nici un euro în cont şi astfel nu a ajuns victimă a unei noi metode de înşelăciune, însă trage un semnal de alarmă, astfel ca oamenii să ştie la ce să se aştepte atunci când sunt anunţaţi despre asemenea „câştiguri”.

7 Comments
Ionascu Vasilica 30/11/2017
Doresc sa lucrez,dar spuneti-mi ce trebuie sa fac,ca sa ma inscriu si sa incep treaba.O Seara buna
Denis 20/10/2017
Eu cred că şi aştia cu contractul lor de rezolutie globală e o escrocherie deaore ce peste tot scrie munca la domiciliu '"ca titlu" iar daca dai mesaj toti iti trmite aceias filă .pdf in care scrie o gramada de porcarii despre hollywood. acorie. divertisment. si in anunt scrie ca vor oameni sa lucreze in domeniul internetului.
costica 14/07/2017
Castigi online la domiciliu, usor si nou. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: [email protected] com
Ion Bumbu 14/07/2017
Mihaela, scumpi, iar incepeti cu prostiile? O vreme v-ati linistit, dar se pare ca dracu' nu va da pace...
Mihaela 13/07/2017
Oferta originala munca numai pe net la domiciliu fara obligatii: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: [email protected]