Fenomen meteo foarte rar în judeţul Timiş: Curcubeu uriaş în jurul soarelui (Video)

Un fenomen meteo foarte rar a avut loc în ţara noastră, la Sânnicolau Mare, în judeţul Timiş. Un curcubeu uriaş a apărut în jurul soarelui, fenomen cunoscut sub numele de „halo circular”.

CITEŞTE ŞI: Prezența anunțată de BEC la ora 18

De obicei, s-au putut observa curcubee parţiale, însă un curcubeu circular în jurul soarelui este o apariţie deosebită şi destul de rară, condiţiile în care acest fenomen apare fiind destul de complicate, potrivit specialiştilor.

Curcubeu circular în jurul soarelui, la Sânnicolau Mare, în Timiş

Un fenomen deosebit a avut loc în judeţul Timiş, la Sânnicolau Mare. Un curcubeu circular a apărut în jurul soarelui, iar oamenii au privit fascinaţi preveliştea, dându-şi cu părerea cam ce ar putea să însemne.

Ştiinţific vorbind, un curcubeu în jurul soarelui se formează în condiţii forate rare şi este cauzat de un anumit tip de nori, numiţi „nori cirrus”, nori de mare altitudine. Picăturile de apă se condensează în jurul unor mici particule minerale în aer, apoi îngheață. Astfel, se fornează un inel în jurul soarelui, sau al lunii (dupa caz), pentru că în momentul respectiv lumina reflectă cristalele de gheață și apoi se refractă, trecând prin ele.

Meteorologii precizează că apariţia unor astfel de fenomene prevestesc furtuni foarte puternice, care se află în formare şi vor ajunge în zona respectivă într-o zi, două.

Superstiţii la apariţia unui curcubeu în jurul soarelui

Fireşte, de-a lungul timpului, apariţia unor astfel de fenomene meteo rare au atras şi anumite superstiţii. De exemplu, în credinţa populară, un astfel de fenomen meteo ar anunţa o mare schimbare sau un eveniment de anvergură. De asemenea, apariţia unui curcubeu în jurul soarelui era percepută în antichitate cu necesitatea schimbării conducătorilor sau apariţia unui nou lider.

VEZI VIDEO AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns