Felix Dogariu și Dumitrița Josan, de la CSU Politehnica Timişoara, la Europeanul de scrimă

Felix Dogariu și Dumitrița Josan, de la CSU Politehnica Timişoara, la Europeanul de scrimă

Timişorenii Felix Dogariu și Dumitrița Josan, la Europeanul de scrimă

Doi dintre floretiștii Politehncii Timișoara se pregătesc să participe, săptămâna aceasta, la Campionatul European de cadeți și juniori, la Napoli (Italia). Este vorba despre Felix Dogariu și Dumitrița Josan, care se află, așadar, în topul scrimei europene.

Competiția va avea loc de miercuri până în ultima zi a lunii februarie. La floretă masculin – cadeți, Felix Dogariu, proaspăt campion național, este cel mai bine clasat din România. El se află la un ranking de 28 pe plan mondial, cu un total de 84 de puncte. Următorul cel mai bine clasat român are un ranking de 97, cu 26 de puncte. Pentru sportivul în vârstă de 15 ani există speranța de a prinde un loc printre primii 16 floretiști ai Europei.

La floretă feminin – cadeți, CSU Politehnica Timișoara va fi reprezentată de Dumitrița Josan (17 ani), din Republica Moldova. Conform ranking-ului, ea este clasată a 13-a, cu 121 de puncte, iar la Napoli pleacă cu gândul de a repeta performanța de anul trecut, când a câștigat medalia de bronz la Campionatul European de la Tallinn (Estonia).

Printre sportivii care ar fi trebuit să se afle la Napoli se numără și Ingrid Miti Bikfalvi. Clasarea pe poziția a patra în ranking la nivel național îi acorda această posibilitate, însă din cauza unor jocuri de culise a fost preferată o altă sportivă, de la Steaua București.

CITEŞTE ŞI: Proiectul care interzice consumul de energizante de către minori, adoptat de Parlament

„Le ținem pumnii sportivilor noștri și sperăm să se întoarcă de la Campionatul European de cadeți și juniori cu rezultate care să ne facă mândri”, a spus Adrian Tal, directorul executiv de la CSU Politehnica Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *