Federaţie a revoluţionarilor, către Iohannis: Nu folosiţi Revoluţia în scopuri electorale

Federaţia Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu folosească Revoluţia în scopuri electorale, deoarece trebuie să rămână nepătată în memoria poporului român.

„Domnule Preşedinte, nu aveţi voie să schimbaţi istoria şi semnificaţia momentelor care au redat libertatea şi demnitatea poporului român, istoria poporului român trebuie să ramână a noastră, a poporului român”, se arată într-o scrisoare pe care Federaţia Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a adresat-o preşedintelui Iohannis.

Reprezentaţii federaţiei scriu că decembrie 1989 face parte din istoria poporului român, este momentul în care poporul român, prin sângele vărsat de eroi, şi-a câştigat libertatea, demnitatea de a fi român, dreptul de a alege şi de a fi ales.

„Domnule Preşedinte, vă cerem să nu folosiţi Revoluţia Română în scopuri electorale, Revoluţia trebuie să rămână nepătată în memoria poporului român”, se arată în scrisoare.

Federaţia Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 are sediul la Timişoara şi a fost constituită din asociaţii înfiinţate până în decembrie 1992, care au drept scop „atât respectarea, promovarea idealurilor pentru care au luptat în acel Decembrie ’89, cât şi apărarea libertăţii şi consolidarea democraţiei în România”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, scrie mediafax.ro.

0 Comments

No Comment.