Fata unui primar din Timiș a prins un post într-un minister

Un subiect abordat de mass-media locală, zilele trecute, a fost cel al ședinței convocate de reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, la București, pe tema calității aerului. Deși se afla printre cele zece primării invitate să-și trimită câte un delegat la discuțiile din Capitală, Primăria Timișoara n-a trimis nici un reprezentant, edilul-șef Nicolae Robu susținând că nu a considerat necesar să aprobe o deplasare acolo și anunțând că va primi o informare de la fostul său consilier personal și actual secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Cătălin Iapă.

Doar cunoscătorii știau că, de fapt, la Ministerul Mediului s-a transferat, de curând (circa zece zile), o angajată a… Primăriei Municipiului Timișoara (PMT). Șefa Biroului deratizare, dezinsecție, dezinfecție din cadrul PMT, Natalia Savu, a prins, la doar 30 de ani, un post călduț într-un minister. Desigur, pe bază de competență, nu datorită faptului că tatăl ei este primarul PNL al comunei timișene Șandra, Luchian Savu.

Cum tot în baza aceleiași competențe, evident, a ajuns și la Primăria Timișoara, după ce, anterior, fusese angajată a Consiliului Județean Timiș (CJT). De altfel, pe vremea când activa în cadrul CJT, tânăra Natalia a ajuns pentru prima oară în atenția publicului, în urma unui articol publicat pe un site timișorean, care dezvăluia faptul că fiica primarului din Șandra a primit o locuință de serviciu din partea conducerii instituției. Competența fusese răsplătită o dată în plus.

Absolventă în anul 2009 a Grupului Școlar Agricol “Iulian Drăcea” (devenit, în 2012, Liceul Tehnologic Agricol “Petru Botiș”) din Timișoara, Natalia Savu și-a urmat vocația, îndreptându-și pașii către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. În paralel cu facultatea, în anul 2011, Natalia Savu a început și studii postliceale (specializarea tehnician cadastru-funciar topograf) în aceeași instituție de învățământ pe care a absolvit-o în 2009.

În același an, 2011, domnișoara Savu se angajează la firma SC Creapolis SRL, ca responsabil de mediu, rămânând acolo până în 2015. Sau, cel puțin, așa figurează în CV-ul postat pe site-ul Primăriei Timișoara, fiindcă pe pagina de internet www.linkedin.ro, Natalia Savu a menționat o altă firmă în aceeași perioadă, SC Geolink SRL, unde cică ar fi ocupat un post de inginer.

 

 

Confuzia tinerei este explicabilă: ambele firme aparținând aceluiași patron, Ioan Rodina, și au aceeași adresă, așa încât, când ajungea la serviciu, domnișoara Natalia intra, practic, în două firme diferite. De asta i-o fi fost și așa dificil să se decidă în care anume dintre cele două societăți a semnat condica de prezență. Dacă a semnat-o.

Ca un detaliu care poate face însă diferența, să consemnăm că patronul celor două firme cu același obiect de activitate – activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea -, Ioan Rodina, a fost partener de afaceri cu fostul pedelist și actual liberal Alin Popoviciu.

Revenind la tânăra care a prins postul din Ministerul Mediului, mai consemnăm că, după finalizarea studiilor de licență la USAMVB și a celor postliceale la liceul agricol, Natalia Savu a făcut un master la aceeași universitate (2013-2015), iar ulterior a urmat o a doua facultate, unde de științe economice.

De data aceasta, la universitatea privată unde nu se dă examen de admitere și care a furnizat o grămadă de absolvenți Primăriei Timișoara, unul mai destoinic decât altul, și anume Universitatea “Ioan Slavici”.

De-acum tobă de carte, rămânea o chestiune de timp până ce Natalia Savu avea să tragă lozul câștigător. Iar inevitabilul s-a produs săptămâna trecută, când meritocrația liberală a funcționat din nou.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

20 Comments
ggg 8 ianuarie 2021
mai mai mai da de ce va certa ti voi ca e clar ca d soara a urcat in ierarhie ajutata de primar si de consilieri judeteni si primari de timisoara, de o sleahta de profitori si oameni care nu au nimic de a face cu administrarea bunurilor si baniilor bublici in favoarea noastra ci in favoarea lorsi se practica nepotismul la greu
Donuy 9 februarie 2020
Daca merge la lucru cum merge frate su la stpt.... vai de noi... din an in pasti
ARICIU 9 februarie 2020
Ati mutit ? Bianca nici tu nu stai bine cu cititul ! Cat a trait Tutankhamon ? Nu o placi pe tanara, o aperi pt. ca mama ta este supusa faraonului ,daca tot ai amintit de ei !
ARICIU 8 februarie 2020
eratanota de trecere la examenul de capacitate.
ARICIU 8 februarie 2020
Laudatorilor , va amintesc ca ,,intelectuala ,, nu a putut sa ia nota de trecere capacitate!
Vladdracul 6 februarie 2020
Articole de genul acesta trebuie publicate constant , sa afle si ,, boborul ,, cum si ce se întîmplă cu rudele , prietenii , amicii celor de la putere , nu are importanta partidul , sa se vada cum se fac promovarile , numai pe ,, competenta ,, .
Viviana 6 februarie 2020
De ce sînteți cîrcotași , domnisoara sau doamna în cauză a ajuns acolo pe meritele ei , a absolvit facultăți de renume , de fapt acum , toate sînt sint de renume , si renumite , nu are legatura ca tatăl dinsei este primar , este doar o pura coincidenta .
Bianca Peia 6 februarie 2020
Articolul este scris cu o nota tendentioasa.De ce nu este posibil ca o tanara cu studii si cu un CV mai mult decat rezonabil sa ocupe un loc la minister?!Are 30 ani?Dar ce!?...ar trebui sa fie de varsta lui Tutankhamon?Daca tatal ei este primar,ar trebui sa-i fie ingradita ascensiunea in cariera pentru a nu lasa loc de interpretari?Mult succes!
Poli 21 6 februarie 2020
Este o afirmatie, tinind cont ca in articol pomenesti ( destul de amanuntit) despre postul primit la cjt ( la fel si locuinta). Ce lagatura este intre cele doua - te las pe tine sa tragi o concluzie. Cit despre cit de anonim frustrat sunt, , dezvaluirile tale le comentez destul de des, tinind cont de tenta rosie pe care o au. In rest, vad ca tu esti cam fustrat atunci cind cineva iti arata cit de mic esti. P.S. Si tu ai adresa mea de mail, dar credema ca nu mi-ar face placere sa corespondez cu tine, asa ca dupa acest raspuns te las sa servesti in continuare cauza.
Poli 21 6 februarie 2020
Mult iubite si stimate tovarase Brindescu, oare la CJTimis conducerea este a martienilor sau tot tovarasii tai sunt in frunte.
pieton 6 februarie 2020
S-a dus "manza", dupa Iapa...!