Fast-food din Timiș, închis de Protecția Consumatorilor. Ce au găsit inspectorii

Fast-food din Timiș, închis de Protecția Consumatorilor. Ce au găsit inspectorii

Fast-food din Timiș, închis de Protecția Consumatorilor. Ce au găsit inspectorii.

La un fast-food din Timiș, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest a găsit neregului la câteva luni după redeschidere. Este vorba de ISKENDER KEBAB (SC LARISASTYL SRL, cu punctul de lucru în Lugoj, str. I. Huniade nr. 5).

„La acest operator economic am mai dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor pană la remediere și la începutul lunii mai, anul curent.

De această dată a fost propusă închiderea temporară a unității pe o perioadă de cel mult 6 luni.

Au fost aplicate și trei contraventionale în cuantum de 18.000 de lei și un avertisment.  S-a dispus și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman a peste 23 de kilograme de produse neconforme, precum și oprirea temporară a prestarii serviciilor până la remediere”, a precizat comisar-șef Mihai Alin Gubandru.

Abaterile au constat în mobilier și ustensile deteriorate, neprofesionale, aparat shawarma cu elemente rupte, desprinse. Materiile prime erau păstrate în ambalaje din plastic fără elemente de identificare caracterizare necesare determinării conformității acestora, nerespectarea condițiilor de păstrare-depozitare recomandate de producător.

„Întreg spațiu era neigienizat existând insecte vii (muște) așezate pe suprafețe și produse. Spațiu de depozitare a materiilor prime era impropriu, în același spațiu existând în funcțiune mașina de spălat rufe și cârpe întinse pe sârmă la uscat.

Băuturile răcoritoare și legumele erau depozitate direct pe paviment.

Un cântar de buzunar era utilizat în activitatea prestată. Spațiile de refrigerare și congelatorul erau neigienizate corespunzător, deteriorate, cu depuneri de murdărie în interior și pe elementele de îmbinare-chedere. Nu exista informare asupra alergenilor, aditivilor și valorilor nutriționale”, a spus Mihai Alin Gubandru.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *