Fasching-ul, sărbătorit la grădinița „Nikolaus Lenau”

În urmă cu o săptămână, preșcolarii s-au reîntors la grădinițe, bucuroși că prea-lunga vacanță a ajuns, iată, la final.

Și-au reluat treptat activitățile zilnice, alături de colegi și de doamnele educatoare.

„Copiii au primit reluarea grădiniței cu bucurie și cu o prezență neașteptat de mare. Deși nu conștientizează toate problemele, ei știu că există o boală de care trebuie să ne ferim, știu că trebuie să ne spălăm pe mâini și că nu mai putem să ne îmbrățișăm. Unii vin cu măscuțe de acasă și le poartă și în sălile de clasă. Nu le-a plăcut foarte mult online-ul, ei vor să fie împreună, să se joace. De altfel, se știe că cel mai mare rol al grădiniței este tocmai socializarea copiilor. De aceea, redeschiderea instituțiilor de învățământ preșcolar a fost o măsură foarte bună”, afirmă prof. Cecilia Bundău, directoarea Grădiniţiei „Nikolaus Lenau”.

Pentru copiii de la „Lenau”, dar și de la grădinița arondată „Franz Lukas”, reînceperea activităților la clasă a coincis fericit cu perioada în care se sărbătorește Fasching-ul – lăsatul secului la catolici.

Și astfel, fetițe costumate în prințese, Albă-ca-Zăpada, Minnie, Scufița Roșie, fluturași, libelule, alături de băieți transformați în Batmeni, Spidermeni, astronauți, pompieri și polițiști, au petrecut la Carnaval.

Și cadrele didactice au intrat în atmosfera de carnaval

 Chiar și Michael Jackson a venit la sărbătoarea de Fasching de la Lenau, adus de o fetiță costumată într-una dintre ținutele celebre ale legendarului artist. „Mă bucur mult de faptul că am putut organiza și în acest an Carnavalul de Fasching.

Este una dintre sărbătorile reprezentative ale comunității germane, iar noi încercăm să îi învățăm pe copii și frumoasele tradiții ale etnicilor germani”, mai spune prof. Cecilia Bundău, directoarea Grădiniţiei „Nikolaus Lenau”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns