Falsificatori de valută din vestul țării, ridicați de polițiști

S-au făcut percheziții, astăzi, în județul Hunedoara, pentru destructurarea unui grup organizat specializat în falsificare de valută. Polițiștii au descins în cinci locații, la capătul acțiunii, fiind ridicate peste o sută de bancnote falsificate, dar și instrumente folosite la falsificarea acestora.

Anchetatorii spun că  rețeaua s-ar fi constituit în primăvara acestui an.

 

CITEȘTE ȘI: Incendiu devastator. Localnicii, avertizaţi prin Ro-Alert să nu iasă din casă

„În fapt, s-a reținut că, începând cu luna aprilie 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acționat în mod coordonat, în ceea ce privește plasarea de valută falsă, din cupiura de 50 și 100 euro, pe piața monetară din România. Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în falsificarea acestor bancnote, de 50 și 100 euro, pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe diferite website-uri de vânzări în piața online. Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafăcute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum și un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafăcute. În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate peste o suta de bancnote falsificate, precum şi instrumente folosite la falsificarea acestora”, arată procurorii DIICOT, într-un comunicat, conform realitateadehunedoara.net

Perchezițiile au fost efectuate de procurori DIICOT – Biroul Teritorial Caraş – Severin, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin au fost aduse, în vederea audierii, un număr de patru persoane.
Anchetatorii bănuiesc că același grup infracțional a acționat și pe raza județelor Gorj și Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute.

0 Comments

No Comment.