Falsificatori de valută din vestul țării, ridicați de polițiști

valută falsă

S-au făcut percheziții, astăzi, în județul Hunedoara, pentru destructurarea unui grup organizat specializat în falsificare de valută. Polițiștii au descins în cinci locații, la capătul acțiunii, fiind ridicate peste o sută de bancnote falsificate, dar și instrumente folosite la falsificarea acestora.

Anchetatorii spun că  rețeaua s-ar fi constituit în primăvara acestui an.

 

CITEȘTE ȘI: Incendiu devastator. Localnicii, avertizaţi prin Ro-Alert să nu iasă din casă

„În fapt, s-a reținut că, începând cu luna aprilie 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acționat în mod coordonat, în ceea ce privește plasarea de valută falsă, din cupiura de 50 și 100 euro, pe piața monetară din România. Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în falsificarea acestor bancnote, de 50 și 100 euro, pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe diferite website-uri de vânzări în piața online. Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafăcute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum și un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafăcute. În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate peste o suta de bancnote falsificate, precum şi instrumente folosite la falsificarea acestora”, arată procurorii DIICOT, într-un comunicat, conform realitateadehunedoara.net

Perchezițiile au fost efectuate de procurori DIICOT – Biroul Teritorial Caraş – Severin, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin au fost aduse, în vederea audierii, un număr de patru persoane.
Anchetatorii bănuiesc că același grup infracțional a acționat și pe raza județelor Gorj și Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *