Făina de greiere a apărut în România. Prețul uriaș pentru 100 de grame.
Făina de greiere a început deja să fie comercializată în România, de o firmă specializată în vânzarea de produse BIO, iar prețul este la fel de șocant cum este și ideea de a mânca insecte. Potrivit descrierii, făina de greieri se prepară din greieri mari fară aripi. Un exoschelet nu este încă format, astfel că insectele sunt mai ușor de digerat. Făina proteică din greieri are o ușoară aromă umami de nucă și este bogată în proteine, scriu comercianții.
Făina de greieri este fără aditivi, chimicale sau conservanți și fără antibiotice „spre deosebire de creșterea animalelor, insectele nu prezintă risc la bacterii”.
CITEȘTE ȘI: Un turn cu 1.360 de plante va fi amplasat în Timișoara la deschiderea programului Capitală Culturală Europeană
Făina este făcută 100% din greieri și conține proteine de aceeași calitate ca și carnea de vită (70% proteine), are mai mult omega-3 și omega-6 decât somonul (20% acizi grași).
Comercianții țin să precizeze că oamenii sunt „genetic diferiți față de greieri și nu există pericolul să putem lua vreo boală de la ei”, astfel încât prin ingestie nu putem să ne infectăm cu Covid, gripă porcină sau boala vacii nebune.
Cât privește obținerea făinii de greieri și utilizarea, comerciantul spune că înainte de uscare, greierii sunt mai întâi bine spălați, apoi sunt tratați termic și uscați lent pentru a maximiza toate proprietățile benefice ale insectei comestibile. Abia după aceea, se transformă în făină de greieri bogată în proteine.
Făină din greieri se folosește în combinație cu un alt tip de făină sau poate fi adăugată așa cum este în alte rețete. „Pudra proteică de greieri se poate adaugă la orice retetă pentru un plus de proteine, vitamina B12 și fier. Poți încerca cu: smoothie-uri, clătite, fursecuri, brioșe, nachos, pâine, omlete, supe, biscuiți, budinci etc”, scrie comerciantul, al cărui sediu este în Baia Mare.
100 de grame de făină de greieri (Acheta domesticus) costă 96,25 de lei, adică 962,5 lei/kg
Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă – Acheta domesticus – ca aliment nou în Uniunea Europeană, acesta devenind astfel a treia insectă care primeşte aprobare de consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor şi în noiembrie pentru Locusta migratoria. Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.
pe cand si faina de limbrici ?!