Facturile au scos sindicatele în stradă. Protest la Timișoara (foto)

Facturile au scos sindicatele în stradă. Protest la Timișoara (foto)

Facturile au scos sindicatele în stradă. Protest la Timișoara.

Într-o perioadă în care există percepția că lumea nu mai are chef să iasă în stradă, deși viața e tot mai grea, iată că asistăm la un prim fenomen de acest fel, după multă vreme de întrerupere. Cei care au spart gheața sunt sindicaliștii de la CNSR Frăția, care au pichetat Prefectura Județului Timiș, în semn de nemulțumire față de degradarea tot mai accentuată a nivelului de trai.

pichet 27 octombrie 2

Protestatarii provin din rândul personalului din educație (Sindicatul Independent din Învățământ Spirtu Haret) și al cadrelor medicale (Sanitas). Aceștia au fost prezenți în număr destul de mare la prefectură, reușind să se remarce prin lozincele scandate și folosirea vuvuzelelor.

CITEȘTE ȘI: Tichete pentru copiii care fac sport de performanță, din ianuarie 2023. Legea a fost adoptată de Parlament. Condiții

Lucrătorii și sindicatele din România alături de cei din întreaga Europă solicită un un plan concret și viabil pentru a aborda criza costului vieții și pentru a trece către o economie sustenabilă, cu rezultate concrete pentru angajați.

pichet 27 octombrie 3

Ei cer Guvernului României să întreprindă demersuri pentru: creșteri salariale pentru a face față creșterii costului vieții; compensații pentru persoanele care au dificultăți în a-și plăti facturile la utilități/ energie/ chirie, pentru a-și asigura condițiile de trai decente, precum și dreptul la hrană, toate acestea fiind drepturi ale omului și trebuind protejate; plafonarea prețului la energie/gaze, în special pentru persoanele fizice, precum și aplicarea unei taxe suplimentară pe profiturile excesive ale companiilor din aceste domenii, pentru a nu li se permite să speculeze această criză, coroborate cu alte măsuri pentru a împiedica marile corporații să-și mute profiturile în paradisuri fiscal; aplicarea de măsuri naționale și europene de sprijin anticriză pentru protejarea veniturilor și locurilor de muncă; reformarea funcționării pieței energetice a Uniunii Europene; deschiderea spre un dialog constructiv cu sindicatele pentru elaborarea și  implementarea de măsuri  anticriză prin dialog social; creșterea imediată a pensiilor, aceasta fiind categoria cea mai defavorizată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *