Facilităţi la introducerea gazului

Marian Cucsa

A fost adoptat în Camera Deputaţilor, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, o măsură care poate fi extrem de benefică.

Deputatul ALDE Marian Cucşa, care a susţinut acest proiect, a declarat: „Până acum, legea prevedea ca toate procedurile de concesionare a serviciilor de furnizare a gazelor naturale să se realizeze de către Ministerul Energiei pentru fiecare primărie în parte.

CITEȘTE ȘI: Imagini spectaculoase. Un tsunami… căzut din cer. Video

În schimb, pentru celelalte servicii publice, precum cele de salubritate, apă și canal, fiecare unitate administrativă îşi organizează singură licitaţiile. Pentru extinderea, modernizarea şi realizarea de reţele noi de gaze, licitaţiile pentru concesiune se desfăşurau la Ministerul Energiei.

Prin modificările aduse Legii 123, unitățile administrativ-teritoriale, care își cunosc mult mai bine necesitățile locale, vor putea să organizeze licitații pentru concesionarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale.

Am convingerea că prin aceste modificări se va realiza mult mai ușor dezvoltarea economică a multor unităţi administrativ-teritoriale prin dezvoltarea reţelelor sau prin modernizarea lor.

Cunosc câteva primării din Timiș care şi-au făcut astfel de proiecte şi care pot fi puse în aplicare de îndată, urmând ca fiecare să îşi stabilească modalitatea prin care demarează procedura de licitaţie, în concordanţă cu legislaţia în vigoare.

Prin legea votată în Camera Deputaților consider că facem un pas înainte în ceea ce privește descentralizarea anumitor servicii, dând posibilitatea unităților administrativ teritoriale să își gestioneze singure necesitățile”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns