Fabrica de tunuri Arsenal Reșița reintră pe producția de armament din Europa

Fabrica de tunuri Arsenal Reșița reintră pe producția de armament din Europa

Fabrica de tunuri Arsenal Reșița reintră pe producția de armament din Europa

Arsenal, fabrica de armament din Reșița, va fi productivă până la finele anului. Aici se vor fabrica atât țeavă de tun, cât și obuze. La sediul Instituției Prefectului Județul Caraș-Severin a fost semnat un protocol de colaborare între SC Arsenal și o firmă, prin care fabrica reșițeană va deveni din nou operativă, după ce ani de zile a fost în conservare.

În următoarele șase luni fabrica va trece printr-un proces de retehnologizare și va angaja în primă fază 75 de oameni, care se vor adăuga celor 30 de angajați din prezent. Conform declarațiilor oficialilor de azi, numărul angajaților va crește după pornirea producției.

SC Arsenal a primit ultima comandă în 2008 și de atunci și-a închis porțile. Înainte de 1989, la S.C. Arsenal – fostă Întreprinderea Mecanică Reșița – lucrau peste 2000 de angajați.

CITEȘTE ȘI: A înflorit laleaua sălbatică bănățeană. Iubitorii de natură din țară și străinătate merg special în Clisura Dunării pentru a admira această specie unică în lume

Într-o conferință de presă la care au luat parte Ioan Dragomir – prefectul județului Caraș-Severin, Flavius Nedelcea – secretar de stat în Ministerul Economiei și Ionuț Narcis Chisăliţa – directorul societății Arsenal, a fost anunțată semnarea unui contract între societatea aflată în conservare Arsenal Reșița și reprezentantul companiei Torman Internațional în România, o firmă cu acționariat englez.

Contractul este făcut pe mai multe faze. În primă fază, pe termen scurt, de până la șase luni, se va produce muniție de război. Acest contract, în primă parte, va avea un număr de până la 75 de angajați. În următoarea perioadă se va ajunge la un număr de 200-300 de angajați, urmând ca la faza a treia să existe un număr mult mai mare de angajați.

Tot în prima fază, fabrica va schimba producția: de la țeava de tun și tunuri, se va trece la producția de obuze urmând ca în timp, să se reia și producția de tunuri.

Conform secretarului de stat în Ministerul Economiei, întreaga activitate va fi structurată pe orizontală, toate componentele urmând să fie aduse de pe piața din România. (europafm.ro)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fabrica de tunuri Arsenal Reșița reintră pe producția de armament din Europa

  1. Arsenal Resita nu fabrica obuze, iar ca sa refaca liniile de tevi de tun (calibre 100,125,122,152) trebuie sa repuna in functiune autofretarea si gaurirea adanca. In plus COS Targoviste nu mai fabrica prefabricatul de otel special pentru teava de tun. Instalatiile au fost de mult luate de rosii care au patronat COS. Eheee, e treaba multa, cu stiinta si ingineriue nu cu frizeri si lipitori de afise…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *