Fabrică de echipament sportiv, deschisă în Turnu Severin datorită șomajului scăzut din Timişoara

Foto: digi24.ro

Cel mai mare producător de echipament pentru ciclism din Europa a deschis a treia fabrică în România, la Turnu Severin, unul dintre oraşele fruntaşe la şomaj. Şefii companiei spun că au ajuns aici pentru că în Banat, acolo unde grupul italian are deja două fabrici, nu mai găseau forţă de muncă.

Proprietarii companiei spun că s-au orientat către Drobeta-Turnu Severin pentru că multe dintre CV-urile pe care le primeau la cartierul general din Timişoara erau din Mehedinţi. Pentru început au fost angajaţi 40 de oameni, dar în doi ani numărul locurilor de muncă va creşte la 500.

Această situaţie este în avantajul angajatorului italian, care spune că în Timişoara îi este aproape imposibil să mai găsească forţă de muncă.

Erol Baeram, reprezentatul Cottontex în România: „În producţie este foarte greu să mai găseşti. Cei tineri fac şcoli superioare, chiar dacă nu au ce sa facă cu diploma”.

Cu toate acestea, Timişoara este una dintre cele mai atractive pieţe ale muncii, în special pentru tineri din judeţele sărace ale Olteniei.

În ultima lună, peste 300 de oameni din Olt, Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara s-au orientat către firmele din Timişoara printr-un program de plasare a forţei de muncă.

Ca să atragă muncitori, investitorii din vestul ţării le oferă cazare şi masă pentru mai bine de trei luni. În momentul de faţă, judeţul Timiş are cea mai mică rată a şomajului din ţară, după judeţul Ilfov, 1,35%.

Mai multe pe digi24.ro .


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fabrică de echipament sportiv, deschisă în Turnu Severin datorită șomajului scăzut din Timişoara

  1. Pe astia de la Cotontex nu-i verifica ANAF?La fabrica din Timisoara ei platesc obligatiile fiscale la nivelul salariului minim pe economie,in realitate oamenii primesc si un al doilea fluturas cu banii cuveniti real pentru orele prestate,muulte ore suplimentare.Aceste drepturi salariale nu sint fiscalizate iar rezultatul s-a vazut la femeile care s-au pensionat,au pensii f.mici.Asta se numeste plata la gri.Alo ANAF de ce nu controlati va e frica ca pleaca investitorul excroc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *