Fabrica de cărămidă de la Cărpiniş, o tristă ruină

Fabrica de cărămidă de la Cărpiniş a ajuns o ruină, iar repetatele încercări de vânzare a acesteia au eşuat.

Cărămida produsă în localitatea timişeană era cunoscută cândva pentru calitatea ei în întrega Europă. Anii au trecut, fabrica a fost naţionalizată, însă a continuat să fabrice un produs de calitate.

După 1989, lucrurile au mers tot mai prost, astfel că, la scurt timp, societatea a fost desfiinţată. Matei Rudolf Hepp, viceprimarul Cărpinişului, ne-a declarat că materialul feros a fost vândut imediat după ce fabrica nu a mai funcţionat, iar cei care la un moment dat şi-au anunţat intenţia de-a cumpăra această societate, au oferit un preţ foarte mic.

Cât despre locul de unde se extrăgea lutul, acesta aproape că nu mai există, pentru că, după 1989, oamenii locului au intrat în posesia terenurilor, pe care se găsea o mare parte a acestuia.

În aceste condiţii, despre fosta fabrică de la Cărpiniş mai vorbesc doar bătrânii, care au prins vremurile în care se producea cărămidă de calitate.

Chiar şi vicele îşi aminteşte de un şef, „un ungur, un om care a ştiut să conducă întreprinderea, să stăpânească bine situaţia şi să obţină profit”. Matei Rudolf Hepp a mai precizat că în fabrică, pe vremuri, lucrau peste o sută de muncitori…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns