Fabrică automotive cu concept ”verde” în apropiere de Timișoara. Vor fi create 500 de locuri de muncă

Fabrică automotive cu concept ”verde” în apropiere de Timișoara. Vor fi create 500 de locuri de muncă

HELLA extinde cea mai mare fabrică a furnizorului global automotive din România cu o nouă clădire, ce va folosi soluții energetice sustenabile. Vor fi create 500 de locuri de muncă.

Stabilită din 2005 în Vestul țării, compania specializată în dezvoltarea și fabricarea soluțiilor pentru clienți din topul industriei automotive crește capacitatea de producție în HELLA Ghiroda, într-o nouă clădire, situată în apropierea fabricii existente. Extensia va avea 13.000 de metri pătrați, cu zone de producție și depozitare, de utilități și birouri. Construcția se va încheia la sfârșitul anului 2023, urmând ca startul activității de producție să fie dat în 2024. Vor fi create 500 de noi locuri de muncă. Investiția companiei este de 20 de milioane de euro pentru clădire, urmând ca cifra să crească pentru echipamente și utilaje.

În noua clădire, HELLA se încadrează în obiectivul de a fi neutră din punct de vedere climatic până în 2025 în rețeaua globală. În acest sens, în unitate va fi integrată o serie de măsuri sustenabile. Astfel, construcția va beneficia de sistem geotermal pentru încălzire și răcire, panouri radiante în zona de birouri și panouri fotovoltaice. În plus, în zona de birouri, clădirea va avea un acoperiș ”verde”, cu vegetație ce va acoperi întreaga zonă.

În HELLA Ghiroda, se produc astăzi zeci de tipuri de piese și de echipamente, de la actuatoare la sisteme complexe de management al bateriilor, precum și computerul auto, pedalele sau componente BMS (sistem de management al bateriei). Acestea din urmă vor fi produse și în noua unitate, o creștere în volum pentru fabrica existentă, dar și produse noi din categoria BCM (Body Control Module). Aceste soluții electronice pentru mașini susțin principalele tendințele din domeniu: mașina electrică și conducerea autonomă. Componentele vor fi fabricate pe linii automate și semi-automate de pre-asamblare și asamblare finală a produselor, cu cinci linii SMT.

Aproximativ 25 de milioane de unități sunt livrate anual din Ghiroda către cei mai prestigioși producători automotive. După finalizarea investiției, capacitatea de producție a fabricii din România va crește cu 4 milioane de piese pe an, iar cifra vânzărilor, pentru cele două unități, cu 30%.

Fabrică automotive cu concept ”verde” în apropiere de Timișoara. Vor fi create 500 de locuri de muncă

”Există o cerere crescută pentru produsele noastre, ceea ce este o provocare și totodată un impuls pentru divizia electronică a HELLA în România. Datorită extensiei pe care o vom inaugura la Ghiroda în mai puțin de doi ani, vom reuși să răspundem cu succes nevoii clienților noștri de produse superioare. Ne îndreptăm spre un viitor diferit pentru industria automotive, astfel că ne-am adaptat de ceva timp deja la tendințele acesteia: reducerea emisiilor de carbon, vehicul conectat cu șoferul și mediul, în siguranță.

În același timp, suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de mediul în care ne desfășurăm activitatea, de aici și condițiile deosebite pe care le îndeplinește clădirea nouă, cu concept `verde’. Ne bucurăm să ne consolidăm prezența în comunitatea unde, acum 17 ani, am început povestea HELLA în România”, spune Gelu Murariu, director general HELLA România.

Compania automotive are în țara noastră cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție, situate în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Iași și Oradea, cu peste 5000 de angajați.

Despre HELLA

HELLA, furnizor automotive de anvergură internațională, este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de 6,3 miliarde de euro, în anul fiscal 2021/2022.

Despre FORVIA

FORVIA îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și HELLA. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări, FORVIA oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de mașini din lume. FORVIA își propune să determine transformarea mobilității, prin proiecte vizionare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *