Extinderea Spitalului Municipal nu mulțumește pe toată lumea

Spitalul Municipal

Primăria Timișoara a expus atenției publice un proiect de extindere și modernizare a Spitalului Municipal, mai precis a clădirii Clinicilor Noi. Unitatea sanitară ar urma să se extindă, să dispună de multiple facilități, inclusiv un heliport și o parcare subterană cu 600 de locuri.

În cadrul dezbaterii publice organizate pe tema Planului Urbanistic Zonal cu această temă, echipa USR Timișoara s-a arătat nemulțumită de proiect.

„USR Timișoara consideră acest PUZ inadecvat și proiectul de extindere al Spitalului Municipal nefezabil. Câteva argumente: vom avea un șantier în cel mai aglomerat loc din oraș, Parcul Botanic va fi destructurat, spațiul disponibil e insuficient și inadecvat pentru construirea unui spital care să ofere o abordare integrată a pacienților, serviciile ambulatorii de sănătate pe axa nord-sud vor fi dezechilibrate. Respingem categoric orice construcție subterană precum și orice restrângere a parcului actual, deoarece, odată ce începem eliminarea spațiului verde pentru construcția de clădiri (indiferent de destinația acestora), deschidem o cutie a Pandorei care va fi aproape imposibil de închis. Putem construi parcări și fără să distrugem spațiul verde”, susțin cei de la USR.

Aceștia propun: construirea unui spital municipal pe o teren generos pus la dispoziție de primărie – pe Calea Torontalului, în zona Balta Verde sau în alte amplasamente ce pot fi găsite de specialiști; pe actualul amplasament al Spitalului Municipal să rămână serviciile integrate de oncologie, știut fiind faptul că la momentul actual asistența medicală de stat a pacienților oncologici se desfășoară în condiții improprii; să fie construit un spital regional, Uniunea Europeană punând la dispoziție fonduri în acest sens.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Extinderea Spitalului Municipal nu mulțumește pe toată lumea

  1. de ce ati dat popilor fostul depou de tramvaie de pe take ionescu? acolo se putea construi inclusiv un ditamai spital regional
    acum, mergeti si lingeti moaste daca nu aveti loc pentru spitalul municipal

  2. Poate ca o locatie potrivita pentru Spital Municipal nou,ar fi Calea Lipovei in zona Politia de frontiera si OCPI(cadstru). Clinicile zise „Noi”,sunt sufocate ,improprii invechite.O modernizare si extensie sepoate face ,rational,fara afectarea Parcului Botanic ! O extensie (4-5 etaje) in zona Est peste centrul de energii inalte-si partial spre sens giratie Marasti: corp nou,extensie Sud,dispunnere”,, L”,la capat cladire Adam Muller Guttenbrun,teren ocupat de Anexe Horticultura,peste zid ramasita cetatea stil Vauban(,cu pastrare)pana la Casa Intrare Parc Botanic(regim 3-4 etaje);corp nou peste Poartasi Remiza pt Ambulante. Acces 2 cai principale;dinspre Bdul AI Cuza(acces Centru Energii inalte);accces sudic dinspre str>Fr,Liszt,Pivnitele depozit ale Horticultura,pot fi extinse,pt Garaje Ambulante,Parcari subterane pt personal si vizitatori cu acces controlat.Astept alti priceputi,dar cat de cat cunoscatori sau tangentiali cu domeniu si zona ;Legatura intre acest corp si cel dinspre sud ,sepoate face suprateran peste Poarta Intrare Parc Botanic la nivel etaj TUBULAR sau subteran !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *