Extinderea Ghirodei ar trebui să fie mai bine gândită. Ce probleme sunt

Ghiroda 4

Dezvoltarea imobiliară a Ghirodei, comună situată la o aruncătură de băţ de Timişoara, necesită ceva mai multă rigoare, în opinia primarului Ionuț Stănușoiu. Este, la doar 27 de ani, cel mai tânăr primar timişean, dar cu toate acestea obişnuieşte să măsoare de două ori până să taie o dată.

„Ghiroda este poziţionată foarte bine şi de aceea este foarte atractivă pentru dezvoltările imobiliare. Dorim să evităm, însă, să mai apară probleme pe această componentă. Ne trebuie, mai întâi, un plan bun pentru evacuarea apelor pluviale, pentru că am avut mari probleme în perioadele cu precipitaţii abundente. Am discutat cu cei de la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi am obţinut promisiunea că vor încerca să obţină fondurile necesare pentru a trece la decolmatarea canalelor pe care le deţin pe teritoriul comunei noastre. Ne-am dori să preluăm noi, ca primărie, aceste canale, dar este foarte puţin probabil că ANIF ni le va ceda. În al doilea rând, avem nevoie de o strategie energetică, pentru că pe măsură ce au apărut tot mai mulţi noi consumatori de electricitate, am avut probleme tot mai mari cu căderile de tensiune şi penele de curent. Reţeaua trebuie redimensionată”, susţine edilul-şef, punctând ceea ce în viziunea lui sunt cele mai importante strategii de care ar avea nevoie comuna.

ionut-stanusoiuAccesibilizarea noilor străzi e o prioritate

Nici primăria nu trebuie să stea cu mâinile în sân, fapt de care şeful administraţiei locale este conştient. „Ar fi fost de preferat să avem dezvoltări imobiliare pe suprafeţe mai compacte, dar se construieşte în foarte multe locuri. Vom stabili foarte clar, împreună cu dezvoltatorii, ce parte ne revine nouă şi ce îşi asumă ei în privinţa viabilizării terenurilor. În orice caz, acolo unde avem planuri urbanistice zonale noi, e nevoie să extindem reţelele de apă, canal, energie electrică şi gaz, dar înainte de toate trebuie să le accesibilizăm. Primăria trebuie cel puţin să pietruiască străzile noi”, susţine Ionuț Stănușoiu.

Rămâne de văzut dacă suflul nou pe care îşi doreşte să îl aducă în gospodărirea edilitară a Ghirodei se va face simţit.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Extinderea Ghirodei ar trebui să fie mai bine gândită. Ce probleme sunt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *