Extinderea drumului dintre Timișoara și A1, prin Dumbrăvița, în continuare blocată

Extinderea drumului dintre Timișoara și A1, prin Dumbrăvița, în continuare blocată

Extinderea drumului dintre Timișoara și A1, prin Dumbrăvița, în continuare blocată.

Șantierul de extindere la patru benzi a drumului Dumbrăvița – Giarmata – autostrada A1 este în continuare blocat, după ce, anul trecut, a ajuns la 28 la sută din execuție.
Anul acesta, Consiliul Județean Timiș a reziliat contractul cu constructorul. Mai mult, din cauza neînțelegerilor dintre parteneri, legate de stâlpii de iluminat și rețelele din subteran, Consiliul Județean caută un constructor doar pentru tronsonul 2, de la Giarmata, spune președintele instituției, Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Vremea, la final de săptămână, în Banat și Crișana

Primarul comunei Dumbrăvița Horia Bugărin, spune că nu există nici un conflict cu Consiliul Județean Timiș, doar că problema nu o reprezintă numai stâlpii. Bugărin susține că nu a fost de acord cu realizarea tronsonului care traversează localitatea, până când nu sunt incluse și lucrările din subteran, care acum nu sunt decontate în proiect.

În prezent, Consiliul Județean se pregătește să scoată la licitație execuția doar pentru tronsonul al doilea, de la Giarmata. Administrația județeană a semnat încă de acum doi ani contractul de finanțare. Valoarea lucrărilor depășește peste 80 milioane de lei, din care 66 de milioane de lei sunt bani europeni. Proiectul se desfășoară în parteneriat de Consiliul Județean, Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița.

Teoretic, investiția trebuia finalizată până la sfârșitul acestui an.

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *