Expoziţie Şerban Savu, la Kunsthalle Bega

kunsthalle bega 2

Kunsthalle Bega (situată pe Bulevardul Circumvalaţiunii nr. 10) va găzdui, în perioada 22 mai – 22 iulie, expoziţia “Echinocţiu”, semnată de artistul plastic Şerban Savu şi curatoriată de Mihai Pop.

“Există o dimensiune latentă în pictura lui Șerban Savu, întotdeauna prezentă, dar niciodată clarificată, nici măcar în interviurile pe care le-a dat artistul de-a lungul anilor. Iar scoaterea ei la lumină implică o privire perseverentă, eliberată de căutarea anecdoticului, dar și de reperele Istoriei artelor (într-un cuvânt, dezactivarea cunoștințelor despre opera lui Savu).

Acest exercițiu cere cercetarea atentă a pânzei, din nou și din nou, și fixarea privirii în penumbră, pe suprafețele <> ale imaginii, întotdeauna aflate acolo ca balans necesar al subiectului pictat. Personajele lui Savu aparțin și ele penumbrei, suspendate la rândul lor, continuu, într-un spațiu încărcat de potențialitatea unei acțiuni, dar aflat încă în adormire, în așteptarea de dinaintea declanșării <<realității>>. Aceste personaje sunt mai degrabă definite prin relația cu fluxul naturii (hibernare, așteptare, germinare), decât prin rolul lor în <> (și, prin extensie, în economia lucrării). Chiar dacă natura pictată de Savu este de cele mai multe ori artificială, subsumată arhitecturii și adaptată personajelor, relația natură-om e subiectul lăuntric al picturilor lui, niciodată spus, scris, descris. Această relație de interdependență este umanitatea pe care pictura lui o poartă latent în ea”, subliniază Mihai Pop.

“Expoziția poate fi vizionată începând de vineri, 22 mai, între orele 12 – 18. Pentru siguranța vizitatorilor, accesul se face pe scara exterioară dinspre Piața 700. Reglementările și restricțiile referitoare la manifestările în spațiile publice se vor aplica cu discreta colaborare a publicului”, subliniază organizatorii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *