Expoziție de tramvaie istorice, la Timișoara

Expoziție de tramvaie istorice, la Timișoara

Expoziție de tramvaie istorice, la Timișoara

Societatea de Transport Public Timișoara organizează, până la sfârșitul lunii septembrie, pentru a marca 154 de ani de când primul tramvai tras de cai a circulat pe prima linie cale amenajată în Timișoara, o expoziție de tramvaie istorice și de patrimoniu, în Piața Unirii, Piața Libertății și Piața Traian.

Vizitatorii vor avea șansa să admire modele rare, unele dintre ele datând chiar din perioada de început a transportului public din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii au întocmit un portret-robot al criminalului de la Timișoara. Dacă aveți indicii, sunați la 112

Astfel, în Piața Unirii vor fi expuse două tramvaie: vagonul platformă de tip GP, cel mai vechi tramvai din patrimoniul societății noastre, fabricat în 1902, și tramvaiele „gemene”, datând din 1927. Tot aici, se intenționează organizarea unor mici concerte pe tramvaiul platformă, în fiecare sâmbătă seara, precum și multe alte surprize.

Piața Libertății va găzdui, începând cu data de 8 iulie, un tramvai electric austriac fabricat în 1960, unic pe teritoriul României, și un tramvai „Timiș 1”, construit în 1962 la Întreprinderea de Tramvaie Timișoara.

Începând din acest weekend, pe linia refugiu din Piața Libertății, vor fi expuse alternativ vagonul tramvai tras de cai, o piesă unicat în România, și un tramvai electric construit de către Uzinele „Electroputere” Craiova.

Tot pentru a marca 154 de ani de când primul tramvai tras de cai a circulat pe prima linie cale amenajată în Timișoara, intenționăm organizarea unei curse cu acest model de tramvai pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale și internaționale.

Piaţa Traian va beneficia de un tramvai Wegmann, modificat în atelierele S.T.P.T. și transformat în tramvai interactiv, de tip cafenea (unde se vor comercializa doar băuturi non-alcoolice), care va aduce un plus de valoare zonei.

”Ne dorim ca, prin acest eveniment, să celebrăm istoria și moștenirea orașului și să familiarizăm comunitatea cu evoluția transportului public local. Expoziția tramvaielor de patrimoniu se conturează a fi o atracție turistică deosebită și o experiență memorabilă pentru toți participanții”, transmit organizatorii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *