Expoziția „Răsucirea”, prezentată la Bucureşti

Expoziția „Răsucirea”, prezentată la Bucureşti

Expoziția „Răsucirea”, prezentată la Bucureşti

Un număr de obiecte din patrimoniul Muzeului Național al Banatului participă la expoziția „Răsucirea. Triumful provinciei, amurgul imperiilor” de la Muzeul Național de Artă Contemporană din Bucureşti.

„Răsucirea. Triumful provinciei, amurgul imperiilor” („The Twist. Failing Empires, Triumphant Provinces”) reprezintă a doua etapă a unui proiect de cercetare de lungă durată, inițiat odată cu „Răsucirea. 5 niveluri pentru edificarea Banatului etern” (Kunsthalle Bega, Timișoara, 2023-2024).

Această cercetare complexă a istoriei culturale și vizuale a motivului alegoric al răsucirii își are originea într-o lectură reiterată a alegoriei platonice a Peșterii, acea acțiune de dublă „răsucire a sufletului”: o mișcare deopotrivă spirituală și fizică, exprimată în această expoziție prin dimensiunile sale figurative, morfologice, corporale și simbolice.

Expoziția, deschisă pnă în 10 noiembrie 2024, se desfășoară la parter și în Sala de Marmură a Muzeului Național de Artă Contemporană. Curatorii acestei manifestări culturale, Călin Dan și Celia Ghyka, au creat un context unic pentru a explora și înțelege profunzimea acestui concept.

CITEŞTE ŞI: Administrația Fritz-Lațcău face dedicații, pe final de mandat, celor mai devotate USR-iste devenite afaceriste cu ONG și SRL-urilor de casă

Cei care vor vizita expoziția vor avea ocazia de a descoperi adevărate comori culturale, care, într-un dialog subtil și sofisticat, oferă perspective noi și valoroase asupra trecutului și prezentului nostru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *