Expoziţia Culturii Bănăţene, eveniment remarcabil organizat la Timişoara

Expoziţia Culturii Bănăţene, eveniment remarcabil organizat la Timişoara

Expoziţia Culturii Bănăţene, eveniment remarcabil organizat la Timişoara.

Vineri, 3 februarie, la ora 13, în foaierul de la primul etaj al Filarmonicii de Stat Banatul din Timșoara, va avea loc vernisajul Expoziției Culturii Bănățene, organizate de inventatorul Remi Rădulescu (foto).

Aceasta cuprinde 78 de planșe, panouri pe care sunt înscrise descrierile a peste 200 de oameni de cultură din Banat, care s-au născut aici, care au evoluat și s-au stabilit aici, personalități care reprezintă toate naționalitățile.

Vizitatorii care-i vor călca pragul vor putea admira, de asemenea, peste 150 de exponate dispuse în șapte vitrine, toate întregind un proiect de suflet al Casei Rădulescu.

Intitulat ”Performanțe bănățene din toate timpurile și toate domeniile”, acest proiect mai cuprinde alte trei expoziţi remarcabile. ”Premierele Bănăţene” şi ”Expoziţia Tehnicii Bănăţene Antedecembriste” pot fi vizitate la Casa Tineretului, iar Expoziţia Sportului Bănăţean – la Sala ”Constantin Jude”. Ele sunt permanente şi vor rămâne deschise și după finele acestui an.

CITEŞTE ŞI: Medicul Dorel Săndesc, noul manager al Spitalului Județean Timișoara

”Toate cele patru expoziții vin să înnobileze Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023 și cuprind 274 de tablouri cu descrieri în limba română și engleză, peste 700 de exponate prezentate în 34 de vitrine și 35 de sisteme expoziționale. Vizitatorii din țară și străinătate pot vedea o parte din zestrea noastră istorică de valori”, subliniază Remi Rădulescu.

Imagine de arhivă: pressalert.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *