Expert în sănătate, despre relaxarea restricțiilor: Încă nu am învins. Depinde și de cât de drăgălaș e virusul ăsta în continuare și cât ne lasă o pauză

emilian imbri 1

Dr. Emilian Imbri, expert în sănătate publică, fost manager al Spitalului ”Victor Babeș”, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că e un semn bun faptul că au fost luate mai multe măsuri de relaxare a restricțiilor. Pe de altă parte, nu trebuie să considerăm acest lucru o victorie asupra coronavirusului, căci pandemia nu a dispărut.

Imbri a vorbit și despre campania de imunizare anti-COVID, punctând că e nevoie ca măcar 60% din populație să fie vaccinată, conform B1 TV.

„Eu nu pot să privesc decât cu bucurie (relaxarea restricțiilor), pentru că, pentru mine, un fenomen-pilot a fost anul trecut, când am primit Ordinul ministrului prin care Spitalul ”Babeș” devenea spital COVID. Acela a fost un experiment-pilot. Nu știam ce ne așteaptă, nu știam ce va veni și nu știam câți mai ieșim de acolo.

Și iată că am ajuns la evenimente-pilot cu teatre, cu operă cu cinematografe și ieșit pe stradă fără mască. Deci e un lucru bun. Cât va dura e întrebarea. Eu nu sunt un sceptic, dar am niște mici rețineri că, ferească Dumnezeu!, de cei care se vor îmbolnăvi poate, poate și vor spune „din cauză că ne-a spus premierul să ieșim fără mască, pentru că noi n-am fi ieșit altfel”. Sunt și cârcotași în România. Nu, nu va fi așa.

CITEȘTE ȘI: Destinațiile preferate ale românilor sunt încă pe lista cu risc epidemiologic, Grecia în zona Galbenă, Turcia în zona Roșie

Fenomenul e un pic sub control și nu se datorează doar vaccinării. Sunt 120.000 vaccinați azi din care 50.000 cu prima doză. Haideți să luăm în calcul 50.000 de vaccinați azi, că restul sunt obligatoriu să vină la a doua doză și nimeni n-o să lipsească de la a doua doză. Și 50.000 e bine. Când vom ajunge la 7 – 8 milioane, atunci România se va situa cam la 60% din populație (vaccinată) și specialiștii vor putea spune că deja suntem asigurați dintr-un punct de vedere.

E un semn bun, dar nu trebuie privit cu bucuria învingătorului. Nu am învins și, indiferent ce se spune, depinde foarte mult și de cât de drăgălaș e virusul ăsta în continuare și cât ne lasă o pauză”, a declarat dr. Emilian Imbri, pentru B1 TV.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Expert în sănătate, despre relaxarea restricțiilor: Încă nu am învins. Depinde și de cât de drăgălaș e virusul ăsta în continuare și cât ne lasă o pauză

  1. Bine ca stii tu, Gogule.
   Nu stiu tot nici medicii care se ocupa de cazuri…dar, deh, la aruncat cu noroi si misto prost se pricepe acest popor…
   Oricum, mai bine il ascult pe dnul doctor decit pe cei ca tine !

   1. Da asculta-l pe d-l dictor, vaccineaza-te in fiecare saptamana ca doar, deh, d l dr poate anunta imediat o noua varianta a virusului si trebuie sa te conformezi, baricadeaza-te in casa, incuie usa sa nu patrunda virusul, leaga-te la ochi, sa nu-l vezi. Si uite asa ajungem zombi! 

 1. Exprimare de specialist: „cat de dragalas este virusul”… de parca un virus poate fi „de treaba” sau nu… apoi se mira de ce sunt reticenti oamenii la tot ceea ce se spune pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *