Expert: hepatita de cauză necunoscută nu are legătură cu formele cunoscute ale SARS CoV-2

Expert: hepatita de cauză necunoscută nu are legătură cu formele cunoscute ale SARS CoV-2

Expert: hepatita de cauză necunoscută nu are legătură cu formele cunoscute ale SARS CoV-2.

Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, susține că mai multe cercetări au demonstrat că hepatita de cauza necunoscută care îi afectează pe copii nu are legătură cu formele cunoscute ale SARS CoV-2 și nici cu vaccinul anti-COVID.

„În prezent, nu este identificată o cauză pentru cazurile de hepatită, dar câteva ipoteze sunt luate în calcul: coinfectia dintre un anumit subtip de adenovirus și un alt virus (ex. SARS-CoV-2), în care adenovirusul să acționeze că un declanșator, infecția cu o varianta de adenovirus care să fi suferit mutații, infecția cu o nouă variantă SARS-CoV-2, infecția cu un agent patogen nou, expunerea la substanțe toxice, neidentificate încă prin anchetele epidemiologice”, a explicat Marius Geantă.

CITEȘTE ȘI: Veşti proaste pentru românii cu credite: indicele ROBOR la 3 luni consemnează o nouă zi de creştere

Primele concluzii ale cercetărilor arată că hepatita de cauza necunoscută nu are legătură cu formele cunoscute ale SARS CoV-2 și nici cu vaccinul anti-COVID

„Este important de spus că nu se confirmă asocierea nici cu vaccinarea anti-Covid-19 (în foarte puține cazuri copiii au fost și vaccinați), și până acum nici asocierea doar cu infectarea cu variantele cunoscute ale SARS-CoV-2 (în special, Omicron, varianta dominantă acum)”, a mai spus preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină.

Marius Geantă a arătat care sunt simptomele acestei boli.

„Dacă un copil cu vârstă între o lună și 16 ani prezintă dureri abdominale, icter, urină de culoare închisă, scaunul deschis la culoare (alb), diaree, vărsături și uneori chiar febra, atunci are un tablou sugestiv pentru hepatită și trebuie să se prezinte la camera de garda a unui spital de pediatrie pentru confirmare”, a precizat Marius Geantă.

Pentru a afla mai multe despre acest tip de hepatită, în Marea Britanie se desfășoară o cercetare de amploare.

Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, în lume au fost raportate aproximativ 190 de cazuri de hepatită severă la copii.

Apariția bolii a fost raportată pentru prima dată în Regatul Unit la începutul lunii aprilie și, de atunci, a fost identificată în cel puțin 12 țări din întreaga lume.

Aceasta include aproximativ 40 de cazuri în Uniunea Europeană, inclusiv în România.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *