EXPERIENŢĂ DE COȘMAR pentru timişorenii şi arădenii care au ales să meargă la mare cu trenul

Zeci de pasageri din vestul țării care au ales să meargă la mare cu trenul au avut parte de o experiență de coșmar. Trenul în care aceștia se aflau a adunat până la destinație sute de minute de întârziere.

Situația se repetă în fiecare vară, iar soluții se pare că nu există.

În condițiile în care durata călătoriei ar fi trebuit să fie de 19 ore, călătorii din Arad, Timișoara și Oradea au parcurs distanța până la destinație cu o întârziere de 500 de minute.

Oamenii au plecat din Mangalia către Arad, Timişoara sau Satu Mare, la sfârșitul săptămânii, ajungând la destinație epuizați.

Până la Satu Mare, punctul final al traseului, întârzierea a ajuns la nouă ore.

Iniţial, trenul a fost anunţat în gara din Arad cu o întârziere de 240 de minute, apoi 270 de minute, iar când a fost anunţat că va ajunge în staţie s-a schimbat din nou întârzierea şi a ajuns la 300 de minute.

Călătorii care aveau ca destinaţie Timişoara ar fi trebuit să sosească în gară în jurul orei 09.40,însă, trenul a întârziat aproape patru ore, ajungând la ora 13.00.

Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR, vine cu explicații: „Pasagerii care călătoreau la vagoanele de dormit au primit apă de la însoţitorii de vagon”, însă, ceilalți călători nu au avut parte de același „tratament”.

Toate aceste probleme au fost cauzate de vremea nefavorabilă, dar și de un scurtcircuit produs, în jurul orei 19.00, în sala releelor dintr-o gară mică din judeţul Călăraşi, care a întrerupt funcţionarea instalaţiei de centralizare electronică. Timp de două ore şi jumătate, circulaţia a fost oprită. Incendiul a fost stins în jurul orei 21.30, dar haosul pe care l-a provocat în circulația feroviară a durat ore întregi.

Timp de două ore şi jumătate, mai multe trenuri de călători au fost oprite. Pasagerii care au avut legături din București au fost redistribuiți la alte trenuri pentru a ajunge la destinații.

Sursa: newsar.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns