Există o reticenţă din partea familiilor elevilor privind testarea Covid-19

cazuri noi

Principala piedică în testarea elevilor pentru depistarea COVID-19 o constituie reticenţa familiilor privind administrarea testelor rapide, pe care le consideră invazive, a declarat secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Maria Ştefania Manea. Manea a spus totodată că numărul cabinetelor medicale şcolare este mic raportat la numărul de structuri şcolare, conform HotNews.ro.

„Acum, mergând prin mai multe judeţe, vorbind cu specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică, atunci când am atins subiectul testare, s-au găsit soluţii în teritoriu acolo unde nu existau aceste cabinete şi nu exista resursa umană. (…) În ciuda acestor lipsuri, recunoscute de altfel, nu vorbim de aceasta ca fiind principala piedică în testare. Cred că de foarte multe ori, principala piedică în testare o reprezintă reţinerea familiilor de a le fi administrate aceste teste (elevilor – n.r.). În teritoriu, părinţii, reprezentanţi ai părinţilor, care au participat la întâlniri, mi-au spus că există o reticenţă din partea familiilor elevilor de a fi administrate testele, pe care le consideră invazive şi care produc disconfort copiilor şi de aici reţinerea sau multe alte motive pentru care se raportează aşa la testare”, a afirmat secretarul de stat, la lansarea campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, potrivit Agerpres.

Maria Ştefania Manea a adăugat că în cadrul campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare” specialiştii, medicii explică importanţa testării, mai ales că aceasta se face focalizat, pentru elevii şi personalul care prezintă simptome de boală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Există o reticenţă din partea familiilor elevilor privind testarea Covid-19

  1. In loc de cuvintul reticenta cititi cuvintele prostie si incultura si altele asemenea si treaba este clara valabil pentru toti care nu vor sa.se vaccineze prin ei fiind destui dintre cei care fac parte,din cei mult supraevaluati in denumirea de ,, profesori ,, , ce mai avem de discutat,vrei sa vi sa vorba vine ,, sa predai ,, in fata a zeci de copii si tu nu vrei sa te vaccinezi,ar trebui da ti afara pe loc din invatamint.

Lasă un răspuns