EXCLUSIV. Un nou serviciu de ambulanță în Timiș

ambulanta1

Un nou serviciu de ambulanță va fi pus, de luna viitoare, la dispoziția timișenilor de către filiala județeană a Crucii Roșii.

”Avem trei ambulanțe pe care a trebuit să le autorizăm. Așteptăm două aprobări de la RAR și, de la 1 august, vom deschide serviciul de ambulanță.

Salvările noastre nu vor fi conectate la 112, solicitările urmând a fi făcute la numărul de telefon 0256/496.969.

Serviciul se adresează persoanelor aflate în dificultate. Este o contraofertă la ambulanțele private. Costurile noastre sunt mai mici și acoperă doar combustibilul.

Spre exemplu, pentru cursa Timișoara-Reșița vom percepe o taxă de 200 de lei, față de 500 de lei cât solicită firmele private.

În funcție de gravitatea cazului, pacienții vor fi asistați de medic sau mașinile vor avea doar șofer și un voluntar. Vom oferi, de asemenea, și curse internaționale și deplasări de la spital la aeroport, serviciu solicitat de italieni încă de acum un an.

Crucea Roșie a avut un serviciu de ambulanță pe care l-a pierdut în 1948-1949”, a precizat Lucian Trif, directorul Filialei Timiș a Crucii Roșii Române.

Cursuri gratuite și subvenții de participare

De asemenea, Crucea Roșie a fost cooptată în planul de urgență al județului Timiș, voluntarii urmând să fie solicitați la accidente cu mai mult de zece victime.

Totodată, în zilele de caniculă, voluntarii se vor afla în punctele de prim-ajutor de la operă, Poșta Mare, Piața Iosefin și Gara de Nord. Mai mult, Crucea Roșie oferă cursuri gratuite de îngrijire a bolnavilor la domiciliu, îngrijire bătrâni, îngrijire copii și babysitting.

”Cursurile sunt finanțate din fonduri europene, absolvenții primind un certificat de la Ministerul Muncii și o subvenție de participare. În octombrie se vor finaliza cursurile de infirmiere și cele de îngrijire a bolnavilor la domiciliu, subvenția de participare la curs fiind de 480 de lei pentru cei de la nivelul 1 – 84 de absolvenți – și 960 de lei pentru nivelul II – 56 de cursanți”, a completat Lucian Trif.

Se redeschide banca de alimente

Din păcate, banca de alimente a Crucii Roșii – Filiala Timiș este suspendată încă de anul trecut, după ce principalul partener s-a retras de pe piață.

”Avem 400 de beneficiari în județ, oameni foarte săraci, care ne-au bătut la ușă și ne-au cerut ajutor, de când a fost suspendată banca de alimente. Sper ca în două-trei luni să o redeschidem”, spune Lucian Trif.

Crucea Roșie – Filiala Timiș numără 260 de voluntari. O parte dintre aceștia vor fi prezenți sâmbătă dimineaţă la sediul din Timișoara, strada Eneas nr. 14 A, cu ocazia Zilei Porților Deschise, ce marchează 139 de ani de activitate umanitară în România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “EXCLUSIV. Un nou serviciu de ambulanță în Timiș

  1. Sunt interesată de cursul îngrijire bătrîni la domiciliu.
    In ce perioade se fac înscrierile.
    Multumesc

Lasă un răspuns