EXCLUSIV! Un fenomen PARANORMAL i-a pus pe jar pe localnicii unei comune din Timiş

Delamarina

Un localnic dintr-o comună timişeană a înspăimântat întreaga comunitate după decesul său.

viceprimar Delamarina”Venea noapte de noapte și aprindea becurile în casă”, spune viceprimarul localității, Ioan Cristian Cardaș (foto).

În zonă există credința populară că morții se întorc acasă când sufletele lor nu sunt împăcate sau mai au ceva de rezolvat pe lumea aceasta.

Mai mulți oameni au observat că în casa situată vizavi de primăria din Victor Vlad Delamarina lumina se aprinde în fiecare noapte. Totul a început după ce proprietarul casei a decedat și a fost înmormântat creștinește. Văduva rămasă în urmă nu putea să-și explice acest lucru.

”Sunt vreo 15 ani de-atunci. Ion Vasii, după ce a murit, venea noaptea în casă ca strigoi. Nimeni însă nu l-a… întâlnit. Se vedeau doar becurile aprinse în camerele din față, unde nu dormea nimeni. Familia a vândut imobilul și a plecat la Lugoj”, spune Ioan Cristian Cardaș.

Pentru a împiedica revenirea morților în viața celor vii, în comună există anumite practici vechi prin care cel decedat este ”ajutat” să ajungă pe lumea cealaltă.

Dacă la începutul secolului trecut, înfierarea (înfigerea unui fier roșu în inimă, înainte de punerea în sicriu) era o practică împotriva strigoilor, în ultima vreme se obișnuia să se înfigă un ac de gămălie în degete înainte ca trupul neînsuflețit să fie depus în mormânt.

”Cine a cumpărat proprietatea cu pricina a demolat casa și a construit alta”, spune Ioan Cristian Cardaș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

16 thoughts on “EXCLUSIV! Un fenomen PARANORMAL i-a pus pe jar pe localnicii unei comune din Timiş

 1. Este vorba despre prelucrarea maiastra a creatiei populare, asezonata cu o practica jurnalistica asiduua persiflata cu accente machiavelice si paralelipipedoniene.

 2. asta e minaria primarului sima care a anuntat ca nu v-a mai candida si l-a bagat in fata pe acest Cardas pentru canditatura ,numai ca sima prin escrocheriile facute de el isi mai doreste inca un mandat si l-a pus pe acest Cardas sa scrie prosti ——-acei batrini sunt decedati de foarte multi ani si nu am auzit pina acum despre asa ceva-minciuni si smecheri de-ale lui sima—stie el si dna dece a trebuit sa vinda acele palate ,pentruca nu sunt case normale ,sunt palate

 3. asta nu are toate tiglele pe casa-trebuie facuta o ancheta serioasa si luat la intrebari pentruca a facut comuna de ris ,un nimeni ca asta

  1. Poate dana satana nu are toate tiglele pe casă o nimeni esti tu dece nu aveti curaj sa va scrieti numele adevarat ? Sunteti niste lasi daca aveti ceva personal cu el daca nu ii spuneti in fata il vb pe la spate pentru ca IOAN CRISTIAN CARDAS E CU MULT ÎNAINTEA VOASTRA…..ETC…

 4. acesti batrini sunt morti de multi ani si nimeni in sat nu a auzit despre asa ceva ,doar in mintea lui bolnava exista asta,si am inteles ca vrea sa candideze ca primar ….vai cine ajunge sa conduca o comuna formata din sase sate RUSINE SA-I FIE

 5. ALO,GHILA VIERMANOSU, S-AU TREZIT VIERMII DIN TINE SI AI INCEPUT SA INVENTEZI STRIGOI. FUGI REPEDE IN GARA, TATATU ESTE STRIGOI, SPARGE VAGOANE IN GARA,FUGI REPEDE SA-L AJUTI SA NU AJUNGA LA PUSCARIE IARA CA ACUM S-AR PUTEA SA AJUNGI UNDE A FOST EL CATIVA ANI BUNI.SA IESI PRIN GRADINA CA AI AJUNS RASUL JUDETULUI PARASIT DE SOTIE SI FATA AI RAMAS TU UN STRIGOI.

 6. Aceasta lepra ordinara batjocoreste o persoana decedata in urma cu 30 de ani care nu are nici o legatura cu relatarile mintii lui bolnave, la acea vreme el inca sa juca cu cucul in nisip. Rusine lui, rusine acestei comune ca are acest „element” la conducere, cica se mai vrea si primar. Doamne fereste !

 7. Mai ghilane vezi s-a facut tatatu strigoi in padure sus la han ,ca acolo era locul lui preferat ,acolo isi facea veacul-nu ti-e rusine nemernicule sa denigrezi comuna –te-ai gasit tu sa vorbesti de oameni aia pe care nici nu ii cunosti-tu nu vezi ca esti un ratat —-fraiere tu chiar ai figura de strigoi

 8. Cainele lui Sima precum si altii din aceasta comuna care au primit anumite functii pe „merit” daca scapa Sima un os pe jos se sfasie inte ei care sa il molfaie. Nu cred in povestile acestui individ

 9. Ce stire este asta? Ce presa este asta? O bezmetica de ziarista ia interviu unui viceprimar paranormal care vede becuri aprinse si strigoi, jalnic Renasterea, sunteti patetici !!!!

 10. De ce nu spune ca proprietatea respectiva a ajuns in final in posesia primarului SIMA? a construit 2 vile pe ea, se pare ca le-a vandut (cred ca de frica strigoilor…DNA ). Vorbeste despre o persoana moarta de foarte multi ani si spune neadevaruri.

 11. Sa spuna strigoiul de cardas zis ghilan cum si-a facut averile,de unde a avut bani sa faca tot ce a facut .Poate din pensia schiopirnoagei de masa ,sau decind e viceprimar .ALOOOOO DNA.Un escroc face comuna de ris

Lasă un răspuns