EXCLUSIV! Creșterea salariilor din administrația publică rămâne la nivel de… propagandă

Problema salariilor din administrația publică locală continuă să suscite interes. Sindicatele au amânat declanșarea unor proteste de amploare, având promisiuni că, odată cu apariția Legii salarizării unice, situația se va rezolva. Deocamdată, e vorba doar de promisiuni, după cum a declarat liderul sindical Tiberiu Negrei, majorarea salariilor fiind încă la faza de propagandă.

Totuși, există speranțe că lucrurile vor evolua pozitiv, având în vedere că liderii sindicali au fost convocați, săptămâna viitoare, de către guvernanți, pentru a se ajunge la o soluție. Conform calculelor sindicaliștilor, ar fi vorba de o creștere cu 17 la sută a salariilor.

Tiberiu Negrei nu este așa de optimist în privința rezultatului negocierilor: ”Domnul Victor Ponta a spus clar: atât timp cât nu avem un cod fiscal nou, nu putem avea nici o lege a salarizării. Cum am putea, atunci, să ne așteptăm la o soluție favorabilă? Eu nu înțeleg însă de ce nu se aplică Legea 284, care există deja, și astfel s-ar putea rezolva lucrurile, nu să ni se facă tot felul de promisiuni care se bat cap în cap”.

Citeşte şi:

Daciana Sârbu, soţia lui Victor Ponta, îşi deschide un bar. Unde va fi amplasată cârciuma

 

În privința acordării tichetelor de masă, vehiculată prin unele cercuri, Negrei e categoric și spune că nu există nici măcar speranțe în acest sens. La fel, nu s-a clarificat nici problema tichetelor de vacanță, atât timp cât există un act normativ care interzice acordarea acestora în sistemul public, act care nu a fost abrogat.

În schimb, au început, deja, să crească salariile unei părți a funcționarilor publici, în baza unei ordonanțe a guvernului care a fost dată în lunile trecute.

Care dintre funcţionarii publici din judeţul Timiş vor primi mai mulţi bani aflaţi din ziarul „Renaşterea bănăţeană” de joi, 13 august!

0 Comments

No Comment.