Examenul de Bacalaureat 2023 se încheie joi, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba maternă

Bacalaureat 2023/ Luni – afişarea rezultatelor înainte de contestaţii

Examenul de Bacalaureat 2023 se încheie joi, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba maternă

Examenul național de Bacalaureat 2023 se încheie joi, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă, conform calendarului oficial, scrie edupedu.ro. La această probă participă cei care au studiat într-una dintre limbile minorităților naționale. Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației. Fiecare probă începe la ora 9.

CITEȘTE ȘI: CJ Timiș dă fonduri nerambursabile către spitalele din județ

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor, potrivit Ministerului Educației.

O greșeală se taie cu o linie orizontală

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion.

Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală, conform ghidului Ministerului Educației.

Ce nu este permis în sala de examen

„Se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

Se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu”, conform ghidului.

Afișarea rezultatelor inițiale va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *